AYDINPOST HABER SERVİSİ -  Aydın"ın Umurlu Beldesi yakınlarında meydana gelen tren kazasında ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 23 kişi yaralandı. Yaralıların bir çoğunun durumunun ciddi olduğu öğrenildi.
Kaza saat 13.30 sıralarında Aydın Merkeze bağlı Umurlu Beldesi yakınlarındaki Kanyaşı Mahallesi Hemzemin geçidinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Nazilli ve çevresinde ikamet eden çoğunluğu bayanlardan oluşan 23 tarım işçisini kaza yeri yakınlarındaki çilek tarlasına getiren ve sürücüsü henüz tespit edilemeyen 09 NF 374 plakalı minibüs hemzemin geçitte trenle çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile içerisi tarım işçisi dolu minibüs savrularak olay yeri yakınında bulunan yolcu durağında durabildi. Bu arada Aydın bölgesinde tren yollarının tamiri için zemin betonu taşıyan 24143 sefer sayılı yük treni yaklaşık 100 metre sonra durabildi.
Kaza sonucu demiryolu ile birlikte demiryolunun hemen kenarında bulunan Denizli-Aydın karayolu yoğunluk nedeniyle trafiğe kapandı. Bölgedeki tüm ambulanslar olay yerine sevk edildi. Aydın"daki Devlet ve Atatürk Devlet Hastanesi ile ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi"nin acil servislerinde yer kalmayınca, durumu biraz daha iyi olan yaralılar Nazilli"deki hastanelere sevk edildiler.
Kaza nedeniyle şok yaşayan bir çok işçi, kazadan sonra gözyaşlarını tutamadı. Bazı işçiler polis ekiplerinin araçları ile hastanelere kaldırıldı. Kazayı duyarak olay yerine gelen aynı bahçede çalışan fakat başka bir araçla yolculuk eden tarım işçileri ise olay yerinde fenalık geçirdiler.
Kazadan sonra Aydın Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak ve Trafik şube müdürleri de olay yerine gelen jandarmanın çalışmalarına yardımcı oldular.
Kazadan sonra yaralı yakınları olay yerinde yakınlarını bulamayınca hastanelere akın etti. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü de, ekip sayısını artırarak hastanelerin acil servislerinde yaralıları müdahale ettiler.
Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü ve yaralıların bir çoğununun durumunun ağır olduğu bildirildi.
Güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri hastanelerdeki yaralıların kimliklerini belirlemeye çalışırken, ilk olarak belirlenen yaralı işçilerin isimlerinin; Yazgül Kişbir, Leyla Yavuz, Nurcan Ateş, Zeynep Keleş, Asiye Tayfur, Ahmet Yasan, Mehmet Yasan, Reyhan Demirkol, Selma Abi, Leyla İder, Ercan Konum, Hazal Konum ve Ayten Boran olduğu geri kalan 9 yaralı ile kazada hayatını kaybeden bayanın kimliğinin tespiti için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

“AZRAİL KEFEN DİKECEK” YAZISI DİKKAT ÇEKTİ
Hemzemin geçitte sürekli meydana gelen trafik kazalarını dikkat çekmek için kimliği belirsiz kiş ya da kişiler tarafından feci kazanın meydana geldiği yerde bulunan yolcu durağına daha önceden yazılan “Azrail kefen dikecek” yazısı dikkat çekti. Yazının bulunduğu durağa çarparak durabilen minibüs adeta hurdaya döndü.
Kaza ile ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.