FEDERASYON Başkanı Mahmut Özgener, Fatih Terim"in görevi bırakmasıyla hemen kriz masası oluşturdu. Belçika mağlubiyetin ardından Türkiye saati ile gece 02.00"ye kadar yeni hoca için fikir alışverişi yapan Özgener ve yönetimi, göreve kesinlikle yabancı hoca getirmeye karar verdi. Kimseden yerli antrenör önerisinin gelmediği masada öne çıkan isim ise Hollandalı efsane teknik direktör Guus Hiddink oldu.

ŞU an Rusya"nın başında olan 63 yaşındaki hoca için herkes onay verirken, Hiddink"in Rusya"dan sponsorlar dahil aldığı para yaklaşık 7 milyon Euro"yu buluyor. Kariyerinde neredeyse "galibiyet sayısı" kadar şampiyonlukları ve kupaları bulunan Hiddink için ekstra kaynak yaratılabileceğini düşünen Özgener ve ekibi, gittiği her kulüpte veya ülkede başarıdan başarıya koşan Hollandalı"nın Türkiye"nin başına geçmesi için çalışmaları bugünden itibaren başlatıyor.

BU süreçte en büyük avantaj ise Hiddink"in Dünya Kupası sonunda, yani Temmuz 2010"da Rusya Milli Takımı"ndaki görevini bırakacak olması. / vatan