SONY ’NİN, donanım, içerik ve ağ servislerini birleştirerek tasarladığı android destekli Sony Tablet S modeli, Türkiye’de 1 Ekim’den itibaren satışa sunulacak. P serisi ise 1 Ocak 2012’de gelecek. Sony Eurasia Genel Müdürü Mohsen Noohi, bulut bilişim ürünleri ve tablet PC’lerin gelecekte çok önemli ürünler olarak yerini alacağını, küresel PC pazarının bu yıl yaklaşık yüzde 7 oranında büyümesini beklediklerini söyledi. Mohsen, “Genel anlamda son ekonomik durumlar nedeniyle bir belirsizlik görülse de, Sony olarak, küresel PC pazarının 2011 mali yılında yaklaşık yüzde 7 oranında büyümesini bekliyoruz. Notebook PC’ler açısından, gelişmiş ülkelerde daralma görülse de, gelişmekte olan pazarlardaki güçlü artışlarla büyümenin yüzde 10 düzeylerinde olacağını tahmin ediyoruz. 2011 için tahminimiz Dünya genelinde 50-60 milyon, 2012 için de 70-80 milyon adet tablet satılması yönünde. Türkiye’de de bu pazarın 4 yıl içinde 4 kat büyümesini öngörüyoruz. 
 
Rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı bu dinamik pazarda, biz Sony olarak, tüm yeniliklerimizin birleştiği Sony Tablet ile düzenli olarak internete bağlanmanın yanı sıra zengin müzik, video ve oyun içerikleri ile eğlenmek isteyen tüketicilerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılıyoruz. Hedefimiz Sony tablet ile pazarda bir numara olmak” diye konuştu.
 
Fiyatı 1.200 TL
 
9.4 inç ekranlı S tablet 598 gram ağırlığında, 16-32 GB bellek özelliği ve 20’den fazla uygulama var. Sony Tablet S’nin 16 GB’lık modeli 1.200 TL’den satışa sunulacak. Sony, tablet satışında yüzde 40-50 pazar payı hedefliyor.