1 Nisan"da uygulanmaya geçen zam vatandaşı şaşırttı. 16 aydır ekmeğe zam yapmadıklarını ifade eden Başkan Reşat Ofluoğlu “Kuraklık ve ardından buğdaya yapılan zam nedeniyle dayanacak gücümüz kalmadı. Zam kaçınılmaz oldu. En insaflı şekilde davranarak 200 gram ekmeğe 50 kuruş zam kararı aldık” dedi.
Nazilli Fırıncılar Odasına bağlı bulunan 165 üyenin çalıştığı 35 ekmek fırını 1 Nisan"da 1 Nisan şakası gibi ekmeğe zam yaptılar. 200 gram ekmeğin 1 Nisan"dan itibaren 40 kuruştan satılacağını ifade eden Nazilli Fırıncılar Odası Başkanı Reşat Ofluoğlu, bu kararı almakta zorlandıklarını ifade ederek “Biz 16 aydır buğdaya yapılan zamlara direndik. Geçen sezon kurak geçen yaz nedeniyle büyük sıkıntıya düştük. En son 16 ay önce yaptığımız ekmek zammının ardından ancak bu gün 0,50 kuruş zam kararı aldık. 26 liradan 46-48 liraya çıkan unun rayiç bedeli nedeniyle zor duruma düşen fırıncı esnafımızı korumak amacıyla, odamıza kayıtlı olan 165 üyemizle bu kararı aldık. 16 ay önce 250 gram ekmeğe 50 kuruş satış fiyatı düzenlememize rağmen uygulamadık. 5 Haziran tarihine kadar yasal olan gramajdan ekmek satışına devam edeceğiz” dedi.
Nazilli Esnaf Odasında bir araya gelen fırıncılar odası üyeleri, yeni fiyat listelerini oda başkanı Reşat Ofluoğlu"ndan alırken “Vatandaşa gerçek 1 Nisan şakası yapacağız” dediler.