KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde oturan ve çalıştığı otomotiv yan sanayi fabrikasındaki işinden 6 ay önce çıkartılan 35 yaşındaki Adem Çalık, bir banka şubesindeki hesabından para çekmek isterken, hesabında 1 milyon lira bulunduğunu gördü. Hesap bloke edildiği için 396 lira olan kendi parasını da çekemeyen Adem Çalık, paranın kim tarafından yatırıldığı konusunda bankanın bilgi vermediğini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunacağıını söyledi.

Bir bankanın Gebze şubesindeki hesabında 396 TL si olan Adem Çalık ATM kartıyla para çekmek istediğinde hesabının bloke edildiğini, ayrıca bu paranın dışında 1 milyon TL daha bulunduğunu gördü. Banka yetkililerinden hesap ekstresi istediğinde, 396 TL ile birlikte 1 milyon TL de dökümde gösterildi. Ancak banka yetkilileri bu parayı çekmesinin mümkün olmadığı çünkü hesaptaki tüm paranın bloke edilmiş olduğunu belirtti.

BANKA BİLGİ VERMİYOR
Banka yetkililerinin kendisine başka bilgi vermediğini, ancak hesap ekstresinde kendi bilgisi dışında bu hesapta bir çok işlem yapıldığınının görüldüğünü de söyleyen Adem Çalık, "Bankanın Gebze şubesi yetkilileri İstanbul'dan bir şubeye yönlendiriyor. Parayı kim yatırmış, benim hesabımda nasıl ve kimler işlem yapmış bilmiyoruz. Neden bloke ettiklerini de bilmiyorum. Şahsıma ait hesaptaki parayı kullanamıyorum. 396 TL yi de alamıyorum" dedi. Çalık, bu hesaptan ayrıca internet üzerinden işlem yapıldığını öğrendiğini de belirtti. Adem Çalık şöyle konuştu:

"Hesabımdaki işlemler kötü amaçlı kişiler tarafından da yapılmış olabilir. Bu nedenle savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım, Bu para nederen geldi, kim yatırdı, hangi amaçla kullanıldı, nasıl işlem yapıldı? Her şey belirsiz. Ayrıca vergi dairesine de gidip, şahsımla ilgili bir vergi borcum olup olmadığını araştırdım. Çok şükür öyle bir şey yok. Ama bu iş benim uykularımı kaçırmaya başladı" diye konuştu.
Vatan