Bu arada, Tatlıses'in firma hakkında "ayıplı mal satmak ve sattığı ürünleri sözleşmeye aykırı zamanında teslim etmemek" nedeniyle açtığı dava İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde devam ediyor.
Kuşadası 1. İcra Dairesi tarafından Doğtaş firmasının haciz işleminin kesinleşmesi ve otelin icra yoluyla satışa çıkarılmasından sonra ünlü türkücünün avukatları satış işlemi gerçekleşmeden borca konu olan iki çekin bedeli olan bir milyon 29 bin YTL'yi Kuşadası 1. İcra Dairesi'ne yatırdı. Paranın yatırılmasının ardından Tatlıses'in Kuşadası'ndaki 4 yıldızı Tatlıses Oteli'nin üzerindeki haciz işlemi sona erdi, satış işlemi tümüyle kalkmış oldu.
BENİM OTELİMİ KİMSE SATAMAZ
Otelindeki haciz işlemlerini ve satış kararını ortadan kaldıran ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses, yaptığı açıklamada, oteliyle ilgili haciz işleminin ortadan kalktığını doğrulayarak, "Benim otelimi benden başka kimse satamaz, benim açık artırma ile satılacak otelim yok demiştim. Nitekim öyle oldu" dedi.
Mahkemenin öngördüğü hacizli iki çekin karşılığı olan bir milyon 29 bin YTL'yi yatırdığını belirten İbrahim Tatlıses, şöyle konuştu: "Çeklerin karşılığı olan parayı ödedim ve para yatırılınca haciz işlemini yapamadılar. Doğtaş firması ile aramızdaki konu henüz bitmedi. Şimdi ikinci raunt başladı. Otelimde yaptıkları işler eksik ve ayıplı olduğu için açtığımız dava İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde devam ediyor. Ayrıca bu davada geç teslim suretiyle sözleşmeye aykırı davranıldığı için cezai şart
uygulanmasını ve indirime gidilmesini istemiştik. Bilirkişi raporları bizi haklı çıkardı."
Firmanın bilirkişi raporuna yaptığı itirazın kabul edilmediğini anlatan Tatlıses, sözlerine şöyle devam etti: "Mahkeme heyeti, ayrıca, bilirkişi raporları doğrultusunda karar verilmesi için ek bir rapor daha istedi. Sanırım Aralık ayı içerisinde bu dava sonuçlanacak. Ben o zaman Doğtaş firmasını göreceğim. Ayıplı ve eksik mal satmak ne demekmiş, sözleşmeye uymamak ne demekmiş diye. Allah o kadar büyük ki, zaman geçince kimin haklı kimin haksız olduğu ortaya çıkıyor."
TARTIŞMANIN GEÇMİŞİ
Bilindiği gibi, önceki yıl hizmete giren İbrahim Tatlıses'e ait Kuşadası çevre yolu üzerindeki 4 yıldızlı "Tatlıses Oteli'nin açılmasının ardından ünlü türkücü ile otelin mobilya ve mefruşat işlemlerini yapan firma arasında alacak tartışması başlamıştı. Tatlıses, firmanın çalışmaları zamanında tamamlayamadığını ve ayıplı mal teslim ettiğini ileri sürdü.
ÇALIŞMA ZAMANINDA YAPILDI
Doğtaş firması da tüm çalışmaları zamanında yaptıklarını vurgulayarak, 3 milyon YTL alacakları bulunduğunu iddia etmişti.
Daha sonra İbrahim Tatlıses, işlerin geç teslim edildiğini ve konunun mahkemeye intikal ettiğini ileri sürerek 5 çeki ödememişti.
Doğtaş firması da Kuşadası 1. İcra Dairesi'ne başvurarak, Tatlıses'in ödemediği 5 çeki işleme koymuştu. 3 milyon YTL alacağı olduğunu ileri süren ve bu alacak karşısında İbrahim Tatlıses'in Kuşadası'ndaki 4 yıldızlı Tatlıses Oteli'ne 28 Aralık tarihinde haciz koyduran Doğtaş firması, paranın ödenmemesi durumunda icra dairesinden Tatlıses'e ait otelin satışını talep etmiş ve bu talebi karşısında İcra Dairesi tarafından kıymet takdiri yapılmıştı. Yapılan kıymet takdirini düşük bulan İbrahim Tatlıses'in
itirazı üzerine Kıymet Takdiri davası açıldı. Sonuçlanan takdir davasının ardından ünlü türkücünün Kuşadası'ndaki oteline 15 milyon YTL değer biçildi.
Kıymet takdirinin netleşmesinin ardından Kuşadası İcra Dairesi tarafından firmanın başvurusu üzerine İbrahim Tatlıses'in Kuşadası Çevre Yolu üzerindeki "Tatlıses Oteli'nin resmi satışı için ulusal bir gazeteye satış ilanı verildi.
Ancak, Tatlıses borca konu olan çekleri ödeyince hem haciz hem de satış işlemi ortadan kalktı.