Adana'da bir bankanın otomatik para çekme makinasına (ATM) monte ettikleri düzenekle kredi kartlarını kopyalayıp piyasayı 1 milyon lira dolandırdıkları öne sürülen 1'i kadın 8 kişi gözaltına alındı. Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçları ekipleri, 10 Şubat 2012 tarihinde merkez Yüreğir ilçesinde bir bankanın ATM'sinde uzun süre kalan 22 yaşındaki M.D.'nin şüphe üzerine yakalanmasının ardından bu kişinin ifadeleri ve 33 kişinin şikayeti üzerine çalışma başlattı.

Polis yaklaşık 7 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu Mehmet Y.'nin elebaşılığı yaptığı aralarında S.E. isimli bir kadının da olduğu O.K., M.G., M.A.Y., S.A., Ç.Ö. ve H.B.'nin olduğu kişilerin hesap ve kredi kartlarını kopyalamak için ATM'nin kart giriş bölümüne kopyalamada kullanılan mikro kart, şifre öğrenmek için ise kamera yerleştirdiğini belirledi. Bilişim suçları ekipleri, çete üyelerinin 180 hesap ve kredi kartından toplam 1 milyon lira para çektiğini tespit etti.

Dün evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan 1'i kadın 8 kişi bilişim suçuyla dolandırıcılık suçlamasıyla adli mercilere sevk edildi. Sabah