1 milyonu aşkın kişi yılbaşından bu yana sigortalı oldu.
Onay için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ü bekleyen yeni Sosyal Güvenlik Yasası"na göre 30 Nisan"dan önce sigortalı olanlar 58-60 yaşında emekli olacak. 1 gün sonra sigortalı olanlar ise 65 yaşında emekli olabilecek. İşte bu fark, vatandaşın sigortalı olmak için Sosyal Güvenlik Kurumu"na akın etmesine neden oldu.
Yoğun SSK"lı olma isteğinin ardında erken emekli olabilmek, yüzde 10 daha fazla emekli maaşı almak gibi avantajlardan yararlanmak yatıyor. Eski yasanın fırsatlarını kaçırmak istemeyen vatandaşlar son aylarda hem kendilerini, hem de çocuklarını sigorta ettirdi.

TEZEL: 1.3 MİLYONA ÇIKAR
Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, eski yasaya göre emekli olmak için sigortalı olanların tam sayısının 2 hafta içinde belli olabileceğini söyledi. Yılbaşından 27 Nisan"a kadar olan süre boyunca sigortalı olanların sayısının 1 milyonu aştığını belirten Tezel, “Son 2 gündeki uzun kuyruklar, geriye dönük ödeme ve posta yolu ile gelenler de dikkate alınırsa sayının 1 milyon 300 bin kişiye çıkmasını bekliyorum” dedi.

TOPLAM SİGORTALILARIN YÜZDE 10"U
Türkiye"deki sigortalı sayısının 9.5 milyon olduğu göz önünde bulundurulduğunda yeni yasadan kaçınmak isteyenlerin toplam sigortalıların yüzde 10"unu aştığı görülüyor.