Eyaletin benzin ve mazot ihtiyacını karşılayan Dartmouth kentindeki rafinerinin 21 Temmuz'daki kasırgada hasar görüp elektriksiz kalması, 1 milyona yakın nüfuslu Nova Scotia'da halkı perişan etti. 
 
Nova Scotia'nın başkenti Halifax başta olmak üzere, nüfusun yoğun yaşadığı tüm şehirlerde depoları boşalan birçok benzin istasyonu kapanırken, hala satış yapabilenler 5 ya da 10 litre ile sınırlı benzin veriyor. 
 
Eyalette yaşanan akaryakıt krizini, hafta sonuna eklenen ve resmi tatil olan 1 Ağustos Halk Günü ile U2'nun aynı gün Moncton kentindeki konseri de neredeyse ikiye katladı. Uzun hafta sonunu U2 konseri ile değerlendirmek isteyen eyalet sakinlerine, ünlü grubunun çevre eyaletlerdeki hayranlarının da katılması, krizi içinden çıkılmaz hale getirdi. 
 
Öte yandan Sackville kentinde yapılacak Sappyfest Müzik Festivali ile Bible Hill kentinde düzenlenen Blue Grass Festivalleri nedeniyle katmerlenen akaryakıt krizinin yakın zamanda kalıcı çözüme kavuşması beklenmiyor. 
 
Dartmouth kentindeki rafinerinin sahibi, tesislerdeki onarım çalışmalarını tüm hızıyla devam etmesine karşın, rafinerinin ancak ağustosun ilk haftası içinde çalışmaya başlayabileceğini açıkladı. 
 
Bölgeye çevre eyaletlerden getirilen akaryakıt da sağlık, polis ve itfaiye öncelikli olmak üzere sınırlı şekilde halka satılıyor.(aa)