Yeni markaları Cafe Breno ile kahvepazarında gözünü ilk olarak ikinciliğe diken Akyürek Holding, en büyük avantajları olarak 80 bin noktayahizmet veren pazarlama ağını görüyor. 
 
1000’İN ÜZERİNDE DENEME
 
Tasarımından kahve formülüne kadar her noktayı en ince ayrıntısına kadar araştırdıklarını ifade eden Akyürek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Akyürek, kahve sektöründe çok ciddi büyüme potansiyeli olduğunu söyledi. Pazarda 2 global oyuncu olduğununaltını çizen Akyürek, “Aynı arenada rekabet edebilecek kaliteli bir ürünlepiyasaya giriyoruz. Formül için 1000’in üzerinde deneme yaptık. Ürün çoközel ambalajlara sahip. İlk hedef pazarda ikincilik koltuğuna oturmak” dedi.
Kahve üretimini Almanya’da 100 yıllık bir firmaya yaptırdıklarının altını çizen Akyürek, markanın kabul edilir hale geldikten sonra mağaza zinciri oluşturmakonusunda çalışmalar yapabileceklerini söyledi. Kahve kavanozlarının aroma kilidine sahip olduğunu ifade eden Serdal Akyürek şunları söyledi: “Kahveçok çabuk ortam kokusunu ve nemini alabiliyor. Bu kilit bunu engelliyor. Ancak bazı ürünlerde kahve kokusu sonradan enjekte edilebiliyor. Bu kahveüzerinde yağlı bir tabaka bırakır. Ancak bizim ürünümüzde enjekte edilmiş birşey yok. Yoğun olarak da Arabica türü kahve kullanıyoruz. Bu ürün dahakaliteli ve pahalı bir tür” diye konuştu.
 
22 bin ton 
Türkiye’de 1 yılda tüketilen kahve miktarı
 
4.8 kg 
AB ülkelerinde kişi başına yıllık tüketim
 
550 gram 
Türkiye’de kişi başına yıllık tüketim
 
100 milyar dolar 
Dünya kahve pazarının büyüklüğü
 
1 milyar TL 
Türkiye kahve pazarının büyüklüğü
 
500 milyon TL 
Rafta satılan kahvenin değeri
 
500 milyon TL
Ev dışında tüketilen kahvenin değeri
 
198 milyon TL 
Türk kahvesi pazarının büyüklüğü