Brunei Sultanlığı'nın veliaht prensi Al-Muhtadee Billah, 4 yaşındaki oğlu Prens Abdul Mattakim'in banka hesabına 1 milyar dolar yatırdı.

Brunei Sultanlığı'nın veliaht prensi Al-Muhtadee Billah ile İsviçre kökenli eşi Sarah'nın 4 yaşındaki oğlu Abdul Mattakim, artık dolar milyarderi... Babasından sonra 600 yıllık Müslüman Krallığı'nın 30. sultanı olacak olan 33 yaşındaki Prens Billah, oğlunun hesabına 1 milyar dolar yatırdı ve 18 yaşına kadar bu parayı bloke ettirdi. Prens Billah, "Oğlum doğduktan sonra farklı bir hayatım oldu. Brunei'nin geleceği için çalışırken, oğlumun dünyaya gelmesi beni daha da güçlü yaptı. Şimdi o 4 yaşında. Onun hesabına yatırımlan paranın miktarının gündeme gelmesi anlamsız" dedi.

PETROL VE GAZ ÜLKESİ

Küçük Prens için bir Katar bankasında hesap açıldığı belirtiliyor. Petrol ve gaz rezervleriyle dünyanın en zengin krallıklarından biri olan Brunei'nin 40 yıllık Sultanı Hassan El Bolkiah, torunu Abdul'un yurt dışında okuyacağını ve ülkesinin geleceği için önemli projeler hazırlayacağını söyledi.