Aydın 1 Mayıs Düzenleme Kurulu adına bir açıklama yapan Eyüp Cürün, 1 Mayıs İşçi Bayramının işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu söyledi.
32 yıl sonra emekçilerin mücadelesi sonucunda Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs alanı olarak kutlamalara açıldığını ifade eden Cürün, “Aydın Valiliği ise daha önce yayınladığı genelge ile Atatürk Meydanı'nı kutlamalara kapattı. Aydın Valiliği, 1 Mayıs kutlamaları için kendilerine şehir dışını gösterdi. Israrlı çabalarımız karşısında yürüyüşe izin verilmeyip, sadece meydanda kutlama yapılmasına izin verilmesini demokratikleşme söylemlerinin samimiyetinin sorgulanmasını gerektirmektedir” dedi.
“Sayın Vali halkın sorunlarını, taleplerini duymazdan gelmek, örgütlü kesimleri şehir dışına atarak izole etmek yerine, sorun ve taleplerini dikkate alarak birlikte çözüm üretilmesinin yollarını açmalıdır” diyen Cürün, “Bizlere söylenen 'Esnaf rahatsız oluyor' bahanesi ise sudan bir gerekçedir. Evet, esnaflarımız rahatsızdır ama bizlerden değil. Uygulanan ekonomik politikalardan rahatsızdır. Akşam kepenklerini kapattıklarında evlerine ekmek götürememe kaygısından rahatsızdır. 1 Mayıs Cumartesi Günü Atatürk Meydanı'nda saat 15.00'de 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayacağız” diye konuştu. -iha