ADANA"da bir ayakkabı mağazasının açılışındaki izdihamda, açılışa özel 1 liraya ayakkabı almak isteyenler, yumruk yumruğa kavga etti.

Fosfor Ayakkabıcılık, Süleyman Vahit Caddesi"ndeki şubenin açılışını günler öncesinden duyurup, açılışa özel olarak 1 liraya ayakkabı satacağını bildirdi. Bunu duyanlar, açılış günü sabah erken saatlerden itibaren mağaza önünde toplanmaya başladı. Kalabalık, mağazanın kapılarının açılmasıyla birlikte içeri akın etti. İzdiham üzerine mağaza yetkilileri, kapıları bir süre sonra kapattı. İçeride kalan yaklaşık 150 kişi, indirimli ayakkabılardan almak için birbirleriyle yarıştı. Ayakkabıları paylaşamayan bazı kişiler yumruk yumruğa kavga etti.

Mağaza yetkilileri ise izdihamı ve kavgayı önlemeye çalışırken, hırsızlık girişimlerine karşı da mücadele etti. Kucağındaki ayakkabılarla dışarı çıkmaya çalışanlar, görevliler tarafından engellendi. Ancak, firma yetkilileri, aldıkları tüm önlemlere rağmen 200 çift ayakkabının çalındığını söyledi. Sattıkları ürünlerin piyasa fiyatının çok altında olduğunu, belirli günlerde benzer şekilde ucuzluk yapacaklarını ifade eden yetkililer, açılış günü 4 bin çift ayakkabıdan bin çiftini 1 liraya satışa sunduklarını, bu ayakkabıların da yarım saatte satıldığını söyledi.

DHA