Verone daha sonra hapishanedeki mahkumlara verilen ücretsiz sağlık yardımından faydalanabilmek için bu suçu işlediğini açıkladı. 

'Silahım var! Bana lütfen sadece 1 dolar verin'
olis tutanaklarına göre, 9 Haziran tarihinde gerçekleşen olayda, dikkat çekmeden bir banka şubesine girerek vezneye yanaşan Verone, görevli kadına üzerinde “Silahım var! Bana lütfen sadece 1 dolar verin” yazılı bir not uzattı. 

Kendisini hapse attırmak için her şeyi yapan Verone, banka çalışanlarının 911’i aramasını istedi. Daha sonra oturup polisin gelmesini bekleyen Verone’la ilgili olarak veznedar, 911 mesajında “Ön kapının yanındaki kanepede oturuyor” dedi. 

Polis geldikten sonra hiç zorluk çıkarmadan teslim olan Verone’un silahsız olduğu da o sırada anlaşıldı. 

“Sirkat” suçu işlediği gerekçesiyle tutuklanan Verone, dün Gaston Kasabası Cezaevi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, amacının para değil tedavi olduğunu göstermek için 1 dolar istediğini ifade etti. 

'Sistemi manipüle etmeye mecbur kaldım'
Göğsünde bir kitle büyüyen ve iki diski kaymış durumda olan Verone, işsiz ve sigortasız olduğunu, işlediği suç karşılığında alacağı 3 yıl civarındaki ceza süresince hapishanede gerekli tedaviyi görebileceğine inandığını söyledi. 

Verone, “Ben mantıklı bir insanım ve bu mantıkla bu sonuca vardım. Eğer buna manipülasyon derseniz, mecbur kaldığım içindir. Çünkü tıbbi yardıma ihtiyacım var ve sanırım bu yardımı alabilmek için mahkemeleri manipüle etmem gerekiyor” dedi. 

Ancak “silahlı soygun” yerine “sirkat”le suçlanan Verone’un cezasının 12 aydan fazla olması beklenmiyor. 

Verone 28 Haziran’da mahkemeye çıkarılacak.(hürriyet)