ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi'nde yaklaşık bir ay önce göreve başlayan ebe-hemşire 22 yaşındaki Didem Sarı, bir hafta önce aldığı otomobiliyle mesai bitimi evine gitmek isterken bir kamyonla çarpıştı. Ağır yaralanan Sarı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden mezun olup, yaklaşık bir ay önce Ezine Toplum Sağlığı Merkezi'ne atanan ebe-hemşire Didem Sarı, Uluköy Köyü'ndeki sağlık ocağında görevlendirildi. Ezine'de ev tutan Sarı, aynı köyde görev yapan arkadaşı Seher Mandacı'nın otomobiliyle işe gidip gelmeye başladı. Ancak bir süre sonra arkadaşı Mandacı, Ezine'ye atandı. Bunun üzerine Sarı, geçen hafta kendine bir otomobil satın aldı. Görev yaptığı yerle ilişiğini henüz kesmeyen Mandacı ile Sarı otomobilleriyle peş peşe Uluköy'e gidip gelmeye başladı.
 
Mesai bitimi dün saat 16.30 sıralarında ilçeye 19 kilometre uzaklıktaki köyden otomobilleriyle yine peş peşe yola çıkan iki arkadaştan önde giden Didem Sarı'nın yönetimindeki 35 AY 4072 plakalı araçla, karşı yönden gelen 26 yaşındaki Selçuk Hazar yönetimindeki 17 SE 759 plakalı kamyon, Kemallı Köyü çıkışındaki virajlı yolda çarpıştı. Kazada ağır yaralanan ebe-hemşire Sarı'ya ilk müdahaleyi arkadaki otomobilde bulunan arkadaşı Seher Mandacı yaptı. Çağırılan ambulansla Ezine Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Didem Sarı, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayı öğrenen arkadaşları hastaneye akın ederken, Sarı'nın ailesine de acı haber bildirildi.
 
CENAZESİ İZMİR'E GÖNDERİLDİ
 
Manisa doğumlu olan Didem Sarı'nın İzmir'de yaşayan anne ve babası, kaza haberi üzerine Ezine'ye geldi. Genç kızın ailesi sinir krizi geçirirken, çocuklarının cenazesini hasteneden alıp toprağa vermek üzere izmir'e götürdü. Arkadaşları, hayat dolu olan Didem Sarı'nın, etrafına sürekli gülücükler saçan, arkadaş canlısı bir yapıda olduğunu söyledi.
 
Kazayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, kamyon şoförü Selçuk Hazar'ı gözaltına aldı.