Hakkari"nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Onur Ayaydın"ın cenazesi Bayrampaşa"daki evlerinin önüne getirilerek helallik alındı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde şehit olan Piyade Onbaşı Onur Ayaydın'ın şehit haberini alanTeyze Ferhan Ayaydın, " Onur gururla askerlik yapacağım diyordu. Sürekli doğuya gideceğim diyordu. Orada askerliğimi yapacağım diyordu. Gururlu bir şekilde de şehit oldu. Diyecek hiçbir söz yok yani. " diye konuştu.

DÖNÜŞ BİLETİNİ ANNESİ ALMIŞ

Teyze Ferhan Ayaydın'ın annesinin Onur'un dönüş biletini aldığını belirterek, " Bileti de hazırmış. Bir hafta önce alınmış. Terhisine bir ay falan kalmıştı. Çok yazık oldu. Elleri kırılsın. Bugün bir şehit daha vermişsiz. Söyleyecek hiçbir söz bulamıyorum. Gerçekten çok üzgünüm yani. İçim titriyor. " dedi.

" OPERASYONA ÇIKMIŞLARDI; BURADA RAHAT DEĞİLİZ DİYORDU "

Oğulları Onur Ayaydın'ın naaşını Kasımpaşa Asker Hastanesine bıraktıktan sonra eve gelen anne Nagihan Ayaydın ayakta durmakta zorluk çekiyordu. Yaşadığı acıya rağmen dik durmaya çalışan baba Zafer Ayaydın ise, " Söyleyecek birşey yok. Vatan sağolsun. Bu sözü söylemeyi hiç dokundurmuyorduk kendimize ama oldu. Herkese konabiliyor yani demek ki. Yapılacak birşey yok. Hepsi bizim evlatlarımız. O şerefsizleri tutmayacağız yani. Biz dik duracağız. " dedi. Oğluyla en son iki gün önce telefonda konuştuğunu dile getiren baba Zafer Ayaydın, " Operasyona çıkmışlardı. Kendi bölgeleri biraz kıraç bir yer olduğu için hava alamıyoruz burada rahat değiliz diyordu. Çok mutluydu yani gittiği yerde. " diye konuştu.

SON VEDA

Şemdinli"nin Koçyiğit bölgesinde önceki gün arazi arama ve tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü PKK üyeleri tarafından araziye önceden döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Ayaydın"ın naaşı, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi"nin morgundan alınarak cenaze arabasına konuldu. Ayaydın"ın cenazesi, askerler eşliğinde Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi Gazi Kemal Caddesi üzerindeki evlerinin önüne getirildi. Şehit Ayaydın"ın cenazesi, burada helalliğin alınması ve duaların okunmasının ardından Ataköy 5. Kısım Camisi"ne gönderildi.

Şehidin babası Zafer Ayaydın, evinin önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bir evlat kaybettim ama buradaki kalabalık gösteriyor ki binlerce evlat kazandım. Oğlum vatan için şehit düştü" dedi.Bu arada, şehidin evinin bulunduğu 4 katlı binaya Ayaydın"ın asker olarak çekilen büyütülmüş bir fotoğrafı asıldı.

Ayaydın"ın evinin bulunduğu cadde üzerindeki evler ve sokakların da vatandaşlar tarafından dev Türk bayrakları ile süslendiği görülürken, burada toplanan binlerce kişi Türk bayrakları taşıyarak "Hepimiz askeriz, şehit olmak isteriz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.Onuncu Yıl Marşı"nı okuyan kalabalık, cenazenin buradan ayrılmasıyla Ataköy"deki camiye gitti.

Milliyet