Sol ayak topuğundaki tendonlardaki sakatlıktan dolayı İspanya'da ameliyat olan ve şu anda ailesinin yaşadığı Jerez de la Frontera kenti yakınlarında bulunan Güiza, ağrılardan kurtulmak için 1,5 yıldır her maçtan önce iğne olduğunu ve bu iğnelerin artık kemiğe zarar vermeye başladığını, çok ağrı çektiğini anlattı. Güiza, “Güvendiğim için İspanya Milli Takımı'nın doktoru Juan Cota'ya ameliyat oldum. Tüm operasyon 40 dakika sürdü. Kötü durumdaki kemiği alıp, tendonları ve içerisini tamamen temizlediler” dedi.

“Fenerbahçe'deki durumun nasıl” sorusuna da Güiza, “Şimdi her şey iyi. Başkan (Aziz Yıldırım) fikir değiştirdi ve şu an benimle arası iyi. İspanya'ya gelmeden önce beni yemeğe davet etti ve İspanya'ya gelip, burada ameliyat olmama ve 3 hafta burada kalmama izin verdi. Artık işler iyi. Tüm sorunlar benim Rubin Kazan'a gitmemi istediğinde başladı. Bana onlarla imzalamam gerektiğini söylüyordu. Ben ise istemediğim yerde oynamak istemiyordum. Ayrıca son ana kadar bana çok iyi davranan Hercules gibi İspanyol kulüplerinden gelen teklifler vardı. Ben İspanya'ya gelerek Güiza olduğumu göstermek istiyordum” yanıtını verdi.

Güiza, Rubin Kazan'a gitmemesinin nedenini ise “Yaşamak için soğuk bir yer ve hava da çok soğuk. Ayrıca orada 6 kazanacaksam zaten Türkiye'de de 6 kazanıyorum, değmezdi. Üstelik İspanya'ya dönme arzum var” diye açıkladı.

Fenerbahçeli futbolcu, kendisini isteyen İspanyol kulüpleri arasından Getafe'nin “sadece kiralık opsiyonunu” göz önünde tuttuğunu, “La Liga'ya onunla dönüp, büyük şeyler yapmak istiyordum. Tüm yaz boyunca en iyi teklif onlardan geldi” diye bahsettiği Hercules ile ise bonservis bedelinde anlaşılamadığını ifade etti.

İstanbul'daki hayatını “Rahat. Her zaman antrenmandan eve, hep kız arkadaşımlayım” diye özetleyen Güiza, geçmişte İspanya'da üne sahip olduğu gece hayatıyla ilgili ise şunları söyledi:
“Herkes istediğini düşünebilir. Hala her akşam dışarı çıktığımı düşünenler, antremana ve her pazar maçlara gelip koşup koşmadığımı görsünler. İnsanlar sadece konuşmuş olmak için konuşuyor. 20 yaşımdayken çıkmam normaldi ama şimdi çok rahat bir hayatım var, her zaman kız arkadaşımlayım.”

Güiza ayrıca, geçen sezon son maçta lig şampiyonluğunu kaybetmiş olmalarını “Çok kötü ve çok zor oldu” diye anlattı.

Bursaspor'un berabere kaldığına ilişkin saha içinde yapılan yanlış anonsun “inanılmaz bir hata” olduğunu söyleyen Güiza, “Fenerbahçe için çalışan biri nasıl olur da böyle bir hata yapabilir? Onu kovdular ve hakkında da bir dava var” ifadelerini kullandı.

“DÜNYA KUPASI'NDA MİLLİ TAKIMA ÇAĞIRILMAMAM BENİ ÇÖKERTTİ”

Bu arada, 2010 Dünya Kupası'nda İspanya Milli Takımı'nın kadrosuna alınmamasının kendisini çok etkilediğini ve bunun haberini ilk aldığında ağladığını anlatan Güiza, “Her İspanyol futbolcu gibi benim de çocukluk düşüm olan, ülkem adına Dünya Kupası'nda oynamayı benden aldılar. Her şeyimi benden aldılar, beni çökerttiler... Her şeye rağmen Dünya Kupası'nı unutup, karnımı doyuracak olana, şimdiye bakmak istiyorum” dedi.

İspanyol futbolcu, “zor olsa bile bir gün İspanya Milli Takımı'na dönebileceğini, umudunu kaybetmediğini” kaydetti.

Öte yandan La Liga'nın bu sezonki durumunu değerlendiren Güiza, “Geçen sezonki gibi sadece Barça ya da Real Madrid yok. Valencia çok iyi bir takım yarattı ve bu yıl savaşacak. Atletico Madrid de öyle. Barça sanki başka bir gezegende oynuyor gibi. Kalitelerini iyi kullanıyorlar. Bulunduğu tüm takımlarda başarılı olan Mourinho da elbette ki Real Madrid'de de büyük şeyler yapacaktır” yorumunu yaptı.