Marmara Bölgesi"nde yaşanan sel felaketi ve Güneydoğu Anadolu"da 9 askerimizin şehit düşmesi nedeniyle ertelenen Aydın Belediyesi Kurtuluş ve 09.09.09 Dünya Aydınlılar Günü etkinliklerine önceki akşam devam edildi.

İstasyon Meydanı"nda düzenlenen ücretsiz halk konserlerinde Hande Yener ve Tual Sezi sahne aldılar. Konserler başlamadan önce meydanı dolduran Aydınlılar kurulan dev ekranlardan CSKA Moskova – Beşiktaş maçını izlediler.

Konserde, ilk olarak sahneye Tual grubu çıkarken, eski ve yeni albümlerinden seslendirdikleri popüler şarkılarla beğeni topladılar. Sezi solo şarkılarıyla konser alanını dolduran binlerce Aydınlı"ya güzel bir gece yaşattı. Konser sırasında sahneye çıkan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, grubun vokalisti Sezi ile birlikte grubun 'Kasım' adlı parçasını seslendirdi. Tual grubuna, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu çiçek ve plaket verdi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye bu kez pop müziğinin sevilen sesi Hande Yener çıktı. Yener birbirinden hareketli şarkıları ve sahne performansıyla büyük alkış aldı. Yener, meydanı dolduran vatandaşlardan büyük alkış alırken, Yener'e özellikle küçük hayranları büyük ilgi gösterdi. Yener, konser sırasında küçük hayranlarını sahneye çıkartarak, onlarla birlikte 'Romeo' adlı parçasını seslendirdi. Konserleri sonrası her iki şarkıcıya teşekkür plaketi veren Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sanatçılara sahnede eşlik etti.

Yener ve Sezi"ye Aydın"ın simgesi incir de hediye eden Başkan Çerçioğlu, “Bizim incirimiz sağlıklı ve uzun yaşamanın sırrını sunar. Lütfen bu hediyemizi kabul edin” şeklinde konuştu.

Kuru inciri çok sevdiğini belirten Hande Yener de, “İncirin metobolizmayı iyi çalıştırdığını biliyorum. Ben inciri çok severim. Zayıflığımı da incire borçluyum” dedi.

Etkinlikler kapsamında 9 Eylül'de gerçekleşmesi gerekirken ertelenen Ferhat Göçer konseri de bugün gerçekleştirilecek.