Aydın"daki Kadın Doğum Hastanesi v özel hastaneler en yoğun günlerinden birini yaşadı. Anne adaylarının yarıdan fazlası Aydın için önemli olan bu günde sezaryenle doğum yaptı.
Aydın Belediyesi öncülüğünde başlatılan 09.09.09 Dünya Aydınlılar gününün bazı etkinlikleri, askerlerimizin şehit düşmesi ve Marmara Bölgesi"nde yaşanan sel felaketinde çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi nedeniyle iptal edilirken, bu güne önceden hazırlanan bebekler ailelerini mutluluğa boğdu. Aydın"da normal günlere oranla doğum oranının yaklaşık yüzde 50 arttığı öğrenildi.
Aydın"ın için özel anlam taşıyan 09.09.09 tarihinde doğan bebeklere Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından hediye verilirken, Özel BSK Aydın Anka Hastanesi"nde hayata gözlerini açan bebeklere de hastane yönetimi tarafından özel hediye verildi.
İl merkezinde 09.09.09 tarihinde toplam 31 bebek dünyaya gelirken bu bebeklerden 9 tanesi Özel BSK Anka Hastanesi"nde dünyaya geldi. İlginç bir olayın da yaşandığı Özel BSK Anka Hastanesi"nde 09.09.09 tarihinde doğum yapan 9 bayan dört 9"u aynı anda yaşadıkları için hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Çocuklarını Aydın için özel bir anlam taşıyan 09.09.09 tarihinde dünyaya getiren anneler Aşkın Kocabıyık, Duygu Özdemir, Gülizar Aşkın, Özlem Gülküspe, Zehra Bilir, Ayfer Işıklar, Funda Doğu, Gülümser Çöpaltın ve Hüsnüye Gelmez böyl özel bir günde doğum yapmaktan mutlu oluklarını söylediler.