ESKİŞEHİR maçındaki göze hoş gelen futbolun formülünü geç bulan ama erken kaybeden Beşiktaş geçen haftaya oranla bambaşka bir görüntüyle Ankara deplasmanındaydı... Oyuncularının adeta birbirini sabote edercesine sakatlamasıyla ilk 11"de zorunlu olarak 4 değişikliğe giden Mustafa Denizli sistemi de 3-5-2"ye çevirip toplamda da 6 oyuncunun yeriyle oynamıştı.

7 düz adamla sahaya çıktı Beşiktaş ve beraberliği de bir anlamda çağırdı. Neredeyse tüm taşları yerle bir olmuş Beşiktaş ile hâlâ takım olmaya çalışan Balkanlar"ın Manchester City"si 0-0 berabere kalırken, pozisyonlar zayıf olsa da 2. dakikadan itibaren başladı.

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN!

ELYASA MADEN

İLK deneme Bundesliga ve Lig 1 patentli Vittek"ten geldi, olmadı. İlk yarı boyunca "çakma" sol bek Elyasa"ya yüklendikçe yüklenen Beşiktaş, Bobo ile 4"te sağdan geldi. Holosko"nun antrenmanlık şutu Serkan"da kaldı. 6"da sıra A.Gücü"ne geçti... Nasıl ki Başkent ekibinin sol kanadı madense Beşiktaş da sağ tarafı savunmakta zorlandı. Sapara 9. dakikada soldan yüklendi Mehmet Çakır"a çıkarttı, Çakır"ın şutuna Toraman vücudunu siper etti.

17"DE Necip"in kaybettiği top Beşiktaş"a tehlike olarak geri döndü. Vittek"in pasında Sapara topu 20-25 metre sürdü sağa açtı gelişine Çakır vurdu auta çıktı. Soldan Rothen"le gelen A.Gücü Çakır"la yine boş döndü.

MAÇIN ilk ciddi pozisyonunda akıllara Hakan Şükür geldi. Holosko sağdan çizgiye indi topu yaya doğru kesti, koşarken kafasına top çarpan Uğur az kalsın gol atıyordu ama Serkan kornere çeldi.

29"DA bu kez kornerden gelen topa "Rajnoch+Geremi" vurdu Rüştü seken topu çizgiden çeldi, Koray tamamladı, sonuç: aut.. Devamında hızlı çıkan kaptah Üzülmez soldan gitti, ortaladı Uğur bu kez dokunamadı ama kaleye doğru seken topu Serkan zorlukla çeldi. 40"ta ve 73"te iki gol bulan A.Gücü ofsayta takıldı.

53"TE ise ev sahibi A.Gücü gole çok yaklaştı. Rothen uzaktan sağıyla sert vurdu, Rüştü zor çıkardı. 66"da ise Vassell gole çok yaklaştı. Sağdan gelen ortayı İbrahim Kaş sektirdi, İngiliz oyuncu dönerek vurdu ama olmadı. 71"de ise yine Vassell sağdan içeri girdi Kaş"ın müdahalesiyle yerde kaldı hakem Barış Şimşek maçın ruhuna uyum sağlayarak sessizliğini bozmadı.

SİYAH-BEYAZLILARIN gole en yaklaştığı an ise 81. dakikaydı. Üzülmez"in ortasında Bobo sol ayağıyla vurdu ama top direği geçemedi, eşitlik bozulmadı. Maç sonunda huylu huyundan vazgeçmedi Süper Lig"de ikinci yarı en az gol yiyen, en çok berabere kalan A.Gücü modasına Beşiktaş"ı da uydurarak Kartal"a şampiyonluk yarışında ağır yara verdi.

Vatan