Korsan kriziyle başı ağrıyan Japon elektronik üreticisi Sony, PlayStation şebekesinin bu hafta kısmen açılacağını açıkladı.

Şirket, online oyun kullanıcılarını kredi kartı ve diğer kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceği konusunda uyarmış, ardından da PlayStation şebekesini kapatmıştı.

Sony’nin ikinci adamı Kazuo Hirai “Datalarını tehlikeye attığımız, endişelendirdiğimiz ve rahatsızlık verdiğimiz tüm kullanıcılarımızdan özür dileriz” diyerek geleneksel Japon selamı ile eğilirek kullanıcılardan özür diledi.

Hirai hackerların vermiş olduğu rahatsızlıktan dolayı derin üzüntü duyduğunu belirtip yeni bir veri bankası oluşturmaya başladıklarını ve yakın zamanda bu bağımsız birime geçeceklerini söyledi ve ekledi “PlayStation 3’ün yazılımını yükselteceğiz. Bu süreçte, tüm kullanıcılarımız PlayStation şebeke hesaplarının şifrelerini yenileyecek. Bunun onlar için büyük bir sıkıntı olduğunu biliyorum.”

Sony rakiplere kaptırmaktan korktuğu kullanıcıları için iyi niyet ve özür göstergesi olarak ücretsiz hediyeler vereceğini açıkladı. Bu hediyeler şöyle:

Ücretsiz içerik (İçeriğin detayları henüz belli değil ama ücretsiz bir oyun ve yanında tema, avatar paketi olması bekleniyor).

30 günlük ücretsiz Playstation Plus üyeliği (Mevcut Playstation Plus üyelerine de ekstra 30 günlük ücretsiz kullanım hakkı tanınacak).

30 günlük sınırsız Qriocity kullanımı.

Sony ayrıca hackerların kullanıcıların kart bilgilerini çaldığını tam olarak kabul etmese de, yine de bundan dolayı finansal bir zarar gören olursa bu zararı tazmin edeceğini de belirtti.

Kişisel bilgilerin daha iyi korunmasını sağlamak için sistemlerini yeniden kurma konusunda adımlar attıklarını belirten şirket, servislerin en kısa sürede tamamen hizmete gireceğini kaydetti. 59 ülkede 77 milyon kişi PlayStation şebekesini kullanıyor.

HABER7