Dün Moskova'daki Olympiisky Spor Kompleksi'nde müsabakaya çıkan Rus MMA dövüşçüsü Fedor Emelianenko, ABD'li Jeff Monson ile karşılaştı. 
 
Defalarca dünya şampiyonu olmuş fakat bu müsabakadan önceki son 3 dövüşü kaybetmiş olan Emelianenko, 3 raund sonunda ABD'li dövüşçüyü alt etmeyi başardı. "Son İmparator" lakaplı Emelianenko, bu galibiyetle beraber kariyeri boyunca yaptığı 38 dövüşün 33'ünü kazanmış, 4'ünü kaybetmiş oldu.
 
Müsabakayı izleyen Rusya Başbakanı Putin, galibiyet üzerine Emelianenko'yu ringe çıkarak kutladı. Putin, "Bugün bütün dövüş sanatları tutkunları, 6 ülkeden yarışmak üzere gelen parlak ruhlu savaşçıları kutluyor. Onlara kalbimizin en derinliklerinden teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ve gerçek Rus kahramanı Fedor Emelianenko'yu başarısından dolayı kutlamak istiyoruz. Bu tebrikimiz sadece olağanüstü fiziksel gücünden değil, ruhundan dolayıdır. Gerçek bir Rus kahramanının ruhuna sahip. En içten tebrikler Fedor'a" ifadeleriyle dövüşü kazanan Fedor Emelianenko'yu kutladı.
 
Konuşma için ringe çıkan Putin'in bazı seyirciler tarafından ıslıklanması dikkatleri çekti. Putin, protestoları önemsemeden konuşmasına devam etti.