Amerika’nın Detroit kentinde özel time mensup polisler ile çocuğunu teslim etmeyi reddeden bir anne arasında gerilimli saatler yaşandı. Yaklaşık 10 saat süren pazarlıkların sebebi ise annenin, yetkililer tarafından kullanılması zorunlu kılınan ilaçları, olumsuz etkilediğini gerekçesiyle çocuğuna vermeyi reddetmesiydi.

Her şey Maryanne Godboldo’nun 13 yaşındaki engelli kızının, akranlarıyla birlikte normal bir okula gitmek istemesiyle başladı. Bacağında doğuştan bir engel bulunan buna rağmen günlük yaşamını sorunsuz biçimde sürdüren kızın bu isteğinin yerine getirebilmesi için yerel sağlık yetkilileri, bağışıklık sistemini güçlendiren bazı ilaçları kullanmasını zorunlu kıldı.

Ancak anne Maryanne Godboldo, verilen ilaçların kızının daranışlarını kötü etkilediğini ve durumunu daha da kötüleştiğini belirterek bir süre sonra ilaçları vermeyi kesti. Sağlık yetkilileri ise ilacın kullanımında ısrar ettiler.

Godboldo, ilaç vermeyi tekrar reddedince sağlık kurumu, kızın devlet kurumlarına verilmesine yönelik bir karar çıkarttı. Maryanne Godboldo, kızını teslim etmeyeceğini bildirince de kapısına özel güvenlik güçleri dayandı.

500 BİN DOLAR KEFARET

Polislerle anne arasında yaklaşık 10 saat süren pazarlıklardan sonra teslim olan Godboldo, daha sonra mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme anneyi 500 bin dolar kefaretle serbest bıraktı. Davanın, benzerleri için emsal teşkil edeceği düşünülüyor.