İtalyan La Repubblica gazetesinin Türkiye ve Vatikan uzmanı gazetecisi Marco Ansaldo'nun, gazeteci eşi Yasemin Taşkın'la kaleme aldığı “Papa'yı Öldürün, Jean Paul II'ye Düzenlenen Saldırının Ardındaki Gerçek” adlı kitap İtalya'da satışa sunuldu. 
 
Kitapta, Papa'ya üç defa silahla ateş edildiği ancak Vatikan'ın bugüne kadar olay anında kürsüye isabet eden 3. bir mermiyi sakladığı öne sürüldü. Kitapta, "Bugüne kadar gizli tutulan merminin balistik açıdan incelemesi yapılmış olsaydı, Papa'ya düzenlenen saldırıdaki üçüncü merminin Ağca'nın kullandığı silahtan çıkıp çıkmadığı anlaşılabilecekti. Bu da Ağca ile işbirliği yapan ikinci bir suikastçinin varlığını açığa çıkabilirdi" denildi.
 
Papa saldırısının ardında CIA'nın da suçlandığı hatırlatılarak, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın da bir rolü olmadığı öne sürüldü. Kitabın yazarları, Papa'yı hedef alan saldırının karmaşık bir eylem ve karanlık ilişkilerle örülü bir saldırı olarak algılanmasına karşın gerçekte böyle olmadığını, çünkü bu saldırının tüm planlayıcısının Türk ülkücüler olduğu görüşünü dile getirdiler. Papa'ya düzenlenen saldırının tek sorumlusu ve planlayıcısının Ağca'nın da bağlı olduğu Türk ülkücüler olduğu iddia edildi