Yunan gazetesi Ta Nea’da, “Yalan değil, bir anlamda Yunanistan gerçekten dilenciliğe çıktı ve aldığı borçlarla yaşıyor. Ancak Türk Bakan anlatılamayacak kadar görgüsüz” ifadeleri kullanıldı.
 
Gazetede ayrıca, Arınç’a “Kültürsüz bir Anadolulu” benzetmesi yapıldı.
 
Yunanistan’ın başkenti Atina’da “Yunanistan’ın 1 trilyon dolar borcu var. Neredeyse mendil açıp yardım dilenecekler, bütün fabrikalarda üretim durdu, fabrikalar satılacak, alıcısı yok” diyen Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç’a tepki büyük oldu. Yunan hükümeti ve ana muhalefet partisinden başka, Türk-Yunan ilişkilerinin düzelmesine olumlu gözle bakmayan Yunan medyasının önemli bir bölümü Arınç hakkında sert ifadeler kullandı.
 
Ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi Ta Nea’da deneyimli yorumcu Yiannis Pretenderis imzalı yazıda, “Türk bakan yalancı değil. Bir anlamda Yunanistan gerçekten dilenciliğe çıktı ve aldığı borçlarla yaşıyor. Ancak Türk Devlet Bakanı anlatılamayacak kadar görgüsüz ve terbiyesiz.
 
Çünkü bir beyefendinin temel terbiyesi, yanındakinin zayıflıkları ve güçlükleri karşısında, içinden inanmazsan bile sempati ve desteğin dile getirilmesini gerektirir” dedi. Yazıda, kişinin kendini methetmek için karşısındakinin güçsüzlüğünü kullanmasının büyük bir görgüsüzlük olduğu vurgulanarak “Avrupa’da bir zayıflığı, kendi üstünlüğümüze argüman göstermeyiz.
 
Ancak adam Türkiye’nin Devlet Bakanı. Bu da medeni davranış kurallarının bizden farklı olduğu anlamına gelir” denildi. Yazıda Arınç hakkında “Kültürsüz bir Anadolulu” benzetmesi de yapıldı. Arınç’ın sözlerini değerlendiren Yunan Hükümet Sözcüsü Yorgo Petaliotis de, “Gerçeklerden ve ciddiyetten uzak olduğu için sayın Arınç’ın bu görüşünün aynı zamanda Türk hükümetinin de tavrı olmadığını tahmin ediyoruz” dedi. Petaliotis, Türkiye’yi ima ederek “Unutanlar için söylüyorum, Yunanistan AB ve Euro bölgesi ülkesidir. Mevcut krize rağmen de tüm vatandaşlarına pek çok ülkenin kıskanacağı bir hayat standardı sağlamaktadır” diye ekledi. Ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi (ND) Arınç’ın sözlerini “küstahça tahrik” olarak niteledi.
Hürriyet