Emekli Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu Tahsin Haluk Akter cinayetinin üzerindeki sır perdesi yavaş yavaş aralanıyor. Bodrum Yalıkavak Jandarma ekipleri ve askeri istihbarat birimlerinin yaptığı çalışmalar sonucunda Haluk Akter'in kurban gittiği cinayetle ilgili aranan ve Kambur Ali olarak tanınan MİT muhbiri M.A.T. ile birlikte kayıplara karışan kız arkadaşının yakalanmasının an meselesi olduğu belirtildi. Akter'in küfür ettiği gerekçesiyle T. tarafından yanındaki yaşları küçük iki kadının gözleri önünde öldürüldüğü iddia edildi.
 
GÖRGÜ TANIKLARI TEŞHİS ETTİ
 
Ensesinden vurularak öldürülen Akter cinayetiyle ilgili başlatılan soruşturma için Jandarma ekipleri ve Jandarma istihbarat birimleri özel bir ekip oluşturdu. Ekip, cinayetin işlendiği evin çevresindeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Kamera görüntülerinde Akter'in 26 Mart'ta evine, iki kadın ve bir erkekle geldiğini belirledi. Akter'in 8 yıl önce boşandığı eşi 51 yaşındaki Seyhun Güleç'e Jandarma Karakolu'nda, marketten elde edilen görüntüler izletildi. Güleç, görgü tanıklarının tarifleri ve izletilen görüntülerle birlikte eski eşi Akter'in evine 2 kadınla gelen kişinin Kambur Ali lakaplı M.A.T. olduğunu söyledi. M.A.T.'nin evinde ve işyerinde bulunamaması üzerine beldedeki Mobesse kameraları incelemeye alındı. M.A.T'ye ait olan 16 RB 052 plakalı Honda marka otomobilin ilçe dışına çıktığının belirlenmesi üzerine Jandarma ekiplerince savcılıktan, yakalama kararı çıkartıldı.
 
KAMBUR ALİ UYUŞTURUCU BAĞIMLISI
 
Akter'le evliliğinden 26 yaşında Aysim Akter adında bir kızı olan Seyhun Güleç verdiği bilgiler doğrultusunda 'Kambur Ali' lakaplı M.A.T.'nin varlıklı bir ailenin küçük oğlu olduğunu, İşadamı Ömer Çavuşoğlu'nun kızı Lale Çavuşoğlu'nun da eski kocası olduğunu belirtti. Kokain bağımlısı T.'yi araştırdığını belirten Güleç, "Ortaya çok çarpıcı bir portre çıktı. Şöyle ki; 1947, Moda doğumlu. Çok varlıklı bir ailenin haylaz küçük oğlu. İş adamı Ömer Çavuşoğlu'nun kızı Lale Çavuşoğlu'nun eski kocası, sosyete playboyu ve kokain bağımlısı" diye konuştu.
 
TANIK KADIN OLAYI ANLATTI
 
Jandarma ekipleri, Akter cinayeti ile ilgili olarak olay günü M.A.T'nin yanında bulunan iki kadından birini kısa sürede buldu. İstanbul'da yakalanan ve Jandarma tarafından ifadesine başvurulan 17 yaşındaki D.D Turgutreis'te yaşayan arkadaşı 22 yaşındaki T.Y tarafından kısa bir tatil için Bodrum'a davet edildiğini söyledi. D.D ifadesinde olay günü Akter ile M.A.T. arasında ev içindeki basit bir problem yüzünden tartışma çıktığını belirtti. D.D., tartışmanın küfürlü kavgaya dönüştüğü sırada T.'nin silahını çıkararak Akter'e ateş ettiği bilgisini verdi. Bu arada Akter'in geçim sıkıntısı yaşadığı öğrenildi. Akter'in olay günü 'Kambur Ali' lakaplı M.A.T ve 2 kadının evine geleceği gün alışveriş yapabilmek için ev sahibinden borç para aldığı belirlendi.
 
Polis-mafya-siyaset üçgeni
 
Soruşturma kapsamında Akter'in adı, 'Polis-mafya- siyaset' üçgenini anlatan birinci MİT raporuyla bağlantılı biçimde geçmiş ve bu raporun tartışıldığı sırada MİT görevlisi Ferdi Tamer ile birlikte ismi deşifre olmuştu. Akter'in arkadaşı Tamer de 1990 yılında İstanbul'da öldürülmüştü. Tamer, MİT'ten emekli olduktan sonra geçimini sağlamak amacıyla açtığı dükkanı için Dündar Kılıç'tan 600 lira borç aldığını açıklamıştı. TBMM Susurluk Komisyonu 1 Mart 1997'de ifadesine başvurduğu yeraltı dünyasının ünlü ismi Kılıç'a 'Haluk Akter'i tanıyıp tanımadığını' sormuştu. Kılıç da, bu isimlerden sadece, İbrahim Şahin, Cengiz Abaoğlu ve Hacı Ali Aslan'ı tanıdığını söylemişti.