Sahteciliğin bu kadarına da pes! Dünyaca ünlü Fransız Louis Vuitton çantalarının sahtesini yaparak İstanbul'da piyasaya süren çetenin, işlerinin hakkını vermek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığı anlaşıldı.
 
Öyle ki; çetenin çakma çantaları yapması için Louis Vuitton'un emekli baş ustası Yorgo Anastiadis'i transfer ederek çalıştırdığı tespit edildi. 23 Nisan'da İstanbul Kapalıçarşı'da 194 dükkana baskın yapan emniyet yetkilileri, yüzlerce taklit çantaya el koyarken, liderliğini Muhammet A. ve Günaydın D.'nin yaptığı şebekeye bağlı 73'ün üzerinde kişiyi gözaltına almıştı.
 
Gözaltına alınanlar arasında, şebeke için çalışmaya başlayan Louis Vuitton'un emekli baş çantacısı Anastiadis'in de yer aldığı anlaşıldı. 4 gün sorgulandıktan sonra mahkemeye sevk edilen Anastiadis, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
TEŞEKKÜR TELEFONU
 
Ortalama 10 bin dolarlık Louis Vuitton ve Chanel marka çantaları 500 dolardan sattığı belirlenen şebekenin çökertilmesi için teknik takipler de yapıldı. Bu teknik takiplerde, Y. isimli müşterinin, Yorgo Anastiadis'i arayarak sarfettiği, "Rahmi Koç'un yakını Azize Taylan hanım için aldığımız Chanel marka çantayı Azize Hanım çok beğendi. İç astarı bile çok güzel olmuş" sözleriyle birlikte polis operasyon için düğmeye bastı. Cumhuriyet Savcısı Faruk Yılmaz tarafından yürütülen operasyonda, şebeke elemanlarının evlerinde 3 milyon lira nakit ve 2 milyon liralık senet bulundu.
 
150 YILLIK EFSANE
 
Lüks ve çanta denilince akla gelen ilk markalardan Louis Vuitton, 1854 yılında Paris'te sandık üreticisi olarak yola çıktı. Markanın bugüne kadar gelen en önemli özelliği ise ürünlerin tamamen el emeği olması. Kişilere özel ürünler geliştiren marka, bugün tek bir çanta için 200 milyondan fazla renk, çizgi ve harf kombinasyonu da sunuyor. Onlarca markanın sahibi olan şirketin cirosu ise yıllık 20 milyar euroyu buluyor.
 
Takvim