Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen A.I. (41), ilk kez hakim karşısına çıktı. Eski ortağı Süleyman Demirci'yi (44) bir alışveriş merkezinin önünde pompalı tüfekle öldürüp yanında bulunan arkadaşı S.B.'nin yaralanmasına sebep olmakla suçlanan sanık A.I., şok bir savunma yaptı.
 
Maktul Süleyman Demirci ile 3 yıl boyunca ortak iş yaptıklarını ve daha sonra aralarında çıkan bir anlaşmazlık yüzünden ayrıldıklarını belirten A.I., "Ona bir miktar borcum kalmıştı. Bir süre sonra da bu parayı ödedim. Ancak o bana 700 lira daha borcumun olduğunu söyledi. Ben de buna karşı çıktım. Bu kez eşim B.D.'yi telefonla rahatsız edip borcumdan bahsetmiş. Olaydan dört gün önce tekrar eşimi arayıp taciz etmiş. Hatta ona, 'Ahmet'i bırak, bana gel' diye teklifte bulunmuş. Bunun üzerine eşim B.D.'nin psikolojisi bozuldu. Onu İstanbul'a götürüp tedavi ettirdim" dedi.
 
Olay günü maktul Süleyman Demirci ile ortak arkadaşları olan S.B. ile karşılaştıklarını ve Bursa'ya birlikte geldiklerini anlatan A.I., "S.B.'ye maktul ile ilgili bazı sıkıntılarımın olduğunu, onunla konuşmak istediğimi söyledim. O da maktulle telefonla görüştü. Söz konusu alışveriş merkezi önünde buluşma kararı aldık. Alışveriş merkezinin önüne geldiğimizde maktul arabasını park etti. Ben de yanımda bulunan S.B.'ye, 'Onun yanına git, ben park edip geleceğim' dedim. O sırada maktul ile göz göze geldik.
 
Bana kötü baktı. Ben daha önceden beri gelişen bu olayların etkisiyle öfkelendim. Kendimi korumak için arabamda taşıdığım av tüfeğimi aldım. Maktulün arabasına doğru gittim. S.B. de onun yanında oturuyordu. Arabanın yanına gidince camdan ayaklarına doğru bir el ateş ettim. O sırada S.B. arabadan inerek, 'Neden ateş ediyorsun?' diye sordu. Ben de tüfeği S.B.'ye doğrulttum. 'Seninle işim yok' dedim ve oradan uzaklaştım. Ardından da polise teslim oldum. Amacım öldürmek değil, bacaklarından yaralamaktı" diye
konuştu.
 
Duruşmaya müşteki olarak katılan maktulün babası M.D. ise sanıktan şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Samsun'da oturmama rağmen zaman zaman Gemlik'e gelmekteydim. 2006 yılında oğlumla birlikte hacca gittik. Kendisinin bir ahlaksızlığı veya ırza yönelik bir hareketinin olacağı kanaatinde değilim. Ayrıca bu eyleme S.B.'nin de katıldığını düşünüyorum" dedi. Maktulün eşi F.D. (47) de o gün Samsun'da olduğu için olayı görmediğini fakat sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.
 
Bu arada sanık ile karısının 15 yıl önce resmen boşandıkları fakat birlikte yaşadıkları öğrenildi. Olayın bir numaralı şahidi S.B.'nin dinlenmesine karar veren mahkeme, maktulün sanığın eşine attığı iddia edilen taciz mesajlarının incelenmesi için GSM operatörüne yazı yazılmasına hükmederek duruşmayı erteledi.