Yeni dönem ilginç bir tasedüfle başlayacak. Erdoğan'a 'analarını satan zihniyet' diyen Oktay Ekşi'nin 'Meclis Başkanı' olması kaçınılmaz. Yeminleri Ekşi yaptıracak!
 
23 yıl aralıksız olarak Basın Konseyi Başkanlığı yapmasıyla nam salan Oktay Ekşi, şimdi de Meclis'in başına geçmeye hazırlanıyor!
 
Milletvekili adaylarının belirlenmesinin ardından 12 Haziran seçimleri ile oluşacak Meclis'in ilk birleşimini, en yaşlı üye sıfatıyla CHP'den aday olan, eski Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet'in başyazarı Oktay Ekşi'nin yapması bekleniyor.
 
Oktay Ekşi'nin "en yaşlı üye" sıfatıyla, yemin töreninde geçici TBMM Başkanı olarak kürsüye çıkacak ve yeni dönemin ilk oturumunu yönetecek.
 
Hürriyet Gazetesi'ndeki bir yazısında Başbakan Erdoğan ve AK Parti'liler için "analarını satan zihniyet" ifadelerini kullanan gelen tepkiler üzerine başyazarlığını yaptığı Hürriyet'ten ayrılan Oktay Ekşi'nin yönetmesi beklenen oturumda Başbakan Erdoğan ve AK Partililer de and içecekler.
 
7 Aralık 1932'de doğan 79 yaşındaki Oktay Ekşi, CHP'nin İstanbul 3. bölge 4. sıra adayı ve seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
 
Ekşi, Hidro Elektrik Santralleri HES'lerin kurulması için arazilerin 49 yıllığına satılmasını eleştirdiği 28 Ekim 2010 tarihli yazısında, "Bu zihniyet analarını da satar" demiş ve ardından Hürriyet Gazetesi'ndeki Başyazarlık ve yazarlık görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.
 
Oktay Ekşi 23 aralıksız olarak yürüttüğü Basın Konseyi Başkanlığınıdan ise eleştiri ve istifalara rağmen ayrılmamış, büyük tepki çeken yazısından 3 ay sonra CHP'ye katıldığından dolayı bu görevi bırakmıştı.