12 Nisan Perşembe günü saat 14:00’de Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, Didim İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, Aydın Barosu Didim Temsilcisi Şükrü Ulusoy, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Kent Konseyi Osman Ayyıldız, Didim E.K.K Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didimli avukatlar, Emniyet mensupları, Öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından konferansa geçildi. İlk konuşan Aydın Barosu yönetim Kurulu üyesi Av. Huriye Moral Çocuğun tanımı ve çocuk hukuku konusunda bilgiler verdi. Çocuk istismarı ve çocuk ihmali konusuna da değinen Moral “Çocuklara istismar türleri de 4’e ayrılıyor. Fiziksel, Psikolojik, Cinsel ve Ekonomik istismar.”dedi.

“KIZ ÇOCUKLARINA ERKEN EVLİLİK UYARISI..”

Av. Huriye Moral konuşmasında konferansa katılan kız öğrencilerine de ayrıca uyarılarda bulunarak “Yasay göre 17 yaşını doldurmadan kesinlikle evlilik yasak ama olağanüstü durumlarda 16 yaşa izin veriliyor, nedir bu olağanüstü durum hamile kalınması. Bu konuda biz liselilerde eğitimler veriyoruz. Bu eğitimi verirken de tedirgin oluyoruz. Bu anlamda 16-17 yaşını dolduran kız çocukları bu yasayı kendilerine yol almaya çalışıyor. 16-17 yaşında duygusal davranıyor. Bazı şeyler size buna itebilir ama lütfen düşünerek hareket edin. Daha 16’sında hamile kalıp 17’sinde anne olmak nasıl bir şey? Hem çocuksun, hem anne hem de başında bir koca; kız çocuklarımız bunu düşünmeli.”dedi.

Aydın Barosu avukatlarından Av.Yeşim Kasap ise Çocuk istismarı ve fiziksel istismar, cinsel istismar ve ekonomik istismar konularında slayt eşliğinde bilgiler verdi.
Konferansta son olarak konuşan Esra Karakaya Anadolu Lisesi Rehberlik Öğretmeni Hadile Avşar ise konuyu rehberlik ve psikolojik danışman gözüyle ele aldı. 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!