Başbakan Erdoğan, aylardır medyanın arayıpta bulamadığı çılgın projesini 15 Nisan'da açıklayacak.

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç'un gündeme getirdiği Başbakan Erdoğan'ın çılgın projesinin ne olduğu sonunda belli oluyor. Erdoğan, edyanın aylardır bulmaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı çılgın proyeji seçim beyannamesine koydu. Seçim beyannamesinin 15 Nisan'da açıklayacak olan Erdoğan, aynı gün çılgın projesini de kamuoyuna anlatacak.

Listelerden sonraki hava neydi?

Milletvekili listeleri yeni açıklanmıştı. Genel yayın yönetmenimiz Yusuf Ziya Cömert'le birlikte AK Parti Genel Merkezi'ndeydik.

Yusuf bey, dördüncü kata çıktı ben Başbakan'ın basın toplantısını izlemek üzere üçüncü kata indim.

Başbakan Erdoğan basın toplantısına başlamıştı ki, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay içeri girdi.

"Sayın bakan basının arasında size her zaman yer var" dedik.

Çarşamba akşam Ertuğrul Günay'la birlikteydik.

"Bir sahil ilinden aday olacağım kesin, ama neresi ben de bilmiyorum" diyordu.

İzmir oldu.

AK Parti Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay'ı liste başı yaparak İzmir'e ağırlıklı bir liste ile girdi.

Başbakan'ın basın toplantısından çıkınca İçişleri eski bakanı Beşir Atalay'la görüştük.

Beşir bey Ankara'dan alınıp Kırıkkale'de liste başına konulduğu için "hayırlı olsun" dedik. Kanal-24 Ankara Temsilcisi Taşkın Koç da "Emniyet teşkilatı Kırıkkale'de" diye lafa girdi.

Beşir Atalay her zamanki nezaketi ile "sağolun, sonra geniş bir şekilde değerlendiririz" karşılığını verdi.

Beşir bey aday adaylarının mülakatlarına başkanlık etti, o iş bitti bu kez Başbakan onu Seçim Beyannamesi'ni hazırlayan ekipte görevlendirdi.

Hizmet adamı Beşir Bey. Alt katta seçim beyannamesi için çalışırken üst katta hazırlanan listelerle ilgili olarak kimseye bir şey sormadı da söylemedi.

Hizmet adamı olduğu için kendisine Kırıkkale denilince de itiraz etmedi.

28 Şubat onu Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğünden almıştı.

Demokrasi ise onu Kırıkkale'den liste başı yaptı.

Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin de oradaydı.

Ona da,"Hayırlı olsun" dedik.

Türkiye'ye Anayasa referandumunu ve yeni HSYK'yı kazandıran isimlerden biri Sadullah Ergin.

Yeni Anayasa'nın hazırlanacağı yeni Meclis'te ona büyük ihtiyaç olacak.

Başbakan da onu Hatay'da liste başı yapmak suretiyle güvenini gösterdi.

AK Parti'de bulunduğum sırada katlar arasında da dolaşma imkanım oldu.

Listeler YSK'ya verildi ve aday adaylarının AK Parti Genel merkezi önündeki kuşatması sona erdi. Hareketli geçen günlerin ardından AK Parti daha büyük bir yoğunluğa hazırlanıyor.

15 Nisan'da, "Seçim beyannamesi" açıklanacak. Seçim beyannamesinin özü, daha zengin ve daha özgür bir Türkiye olacak. Bu Türkiye hedefi yeni Anayasa ile taçlandırılacak.

Bir de Başbakan Erdoğan'ın çılgın projesi olacak. Seçim listeleri sırasında AK Parti Genel merkezi için,"Nükleer santralde sızma oldu ancak milletvekili listelerinde sızma yok" denilmişti. Başbakan'ın çılgın projesi için de aynı şeyi söylemek mümkün.

Rakip partilerin haberi olsun Başbakan Erdoğan miting programını öne çekti. 20 Nisan'da meydanlara çıkmaya başlıyor. Ayrıca miting takvimi de değişti. AK Parti bu seçimlerde büyükşehirler ağırlıklı bir kampanya yürütecek.

İstanbul 85, Ankara 31, İzmir 26 milletvekili çıkarıyor. Üç ilin toplamı Meclis'in neredeyse dörtte birine denk geliyor. Bir ya da iki milletvekilinin çıkacağı kente bir gün ayırmak yerine büyükşehirlerde bir günde değişik birkaç bölgede miting yapmak mümkün.