Ülke Tv'de Ersoy Dede'nin sunduğu Ülke'de Bugün'de yer alan habere göre ABD’de başkanlık seçimlerinde yayınlanan reklamlar Türkiye’ye taşındı. Son günlerde televizyonlarda sıkça yayınlanan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun reklamları, ABD’nin başkanlık seçimlerini kaybeden John Kerry, ve John McCain’in reklamlarını anımsatıyor.

George Bush’un rakibi John Kerry’nin başkanlık seçiminde kullandığı reklamlar ile yine Obama’nın rakibi John McCain için yayınlanan reklamlardaki sloganlar arasında büyük benzerlik var. Aynı benzerlik Kemal Kılıçdaroğlu’nun seslendirdiği reklamlarda kendini gösteriyor.

Kılıçdaroğlu’nun 12 Haziran seçimleri için hazırladığı ve Kılıçdaroğlu’nun kendi sesiyle yayınlanan reklamda Kılıçdaroğlu sigortalanacak her aileye 600 TL verileceğini, her vatandaşın rahat bir nefes alacağını söylüyor. Kılıçdaroğlu’nun bir başka reklamında Türkiye’deki her vatandaşı, her inanç ve düşüncelerdeki insanları kucaklayacağını söylüyor.

Slogan ise “Ben Kemal Kılıçdaroğlu, ben buna inanırım”

Kılıçdaroğlu’nun kullandığı bu sloganlar ABD’deki başkanlık seçimlerinde George Bush ve Obama’nın rakipleri tarafından en fazla kullanılan sloganlar ve temalar.

İşte Kılıçdaroğlu’nun reklamı ve ABD’deki kaybeden liderler için yayınlanan reklamlar. Karar sizin