Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Twitter'dan aldığı, "Üşüyoruz Suat abi" mesajının ardından yurtta kalan öğrencilerden, "Çamaşırlarımızı yıkayamıyoruz, bize yardımcı olur musunuz?" mesajı geldiğini belirterek, "Türkiye'de çamaşır yıkama ünitesi olmayan yurt kalmayacak" dedi.
 
Bir dizi ziyarette bulunmak üzere dün Mersin'e gitmek için Adana Havalimanı'na gelen Bakan Kılıç, İHA'ya yaptığı özel açıklamada, Twitter'dan gelen, "Üşüyoruz Suat abi" mesajıyla birlikte öğrencilerden twitlerin gelmeye başladığını söyledi.
 
Kılıç, kaloriferler yanmadığı için kendisine mesaj atan öğrencinin sorununun anında çözülmesinin ardından, öğrencilerin sorunlarını anlatmak için Twitter'ı seçmeye başladığını kaydetti.
 
Kılıç, bu kez yurtta kalan kız öğrencilerden çamaşır yıkamayla ilgili sorunları olduğuna dair mesaj aldığını belirterek, "İstanbul'daki Anadolu Kız Öğrenci Yurdu'nda çamaşır yıkama imkanı olmadığına dair dün gece yurt öğrencilerinden twit aldım. Bundan sonraki aylar içerisinde YURTKUR'a bağlı çamaşır yıkama ünitesi olmayan yurt kalmayacak" ifadelerini kaydetti.
 
Bakan Kılıç, çocukların 6 ayda bir annelerine çamaşırlarını götürüp yıkatamayacaklarına dikkat çekerek, "Çocukların çamaşırlarını dışarı götürüp yıkatma imkanlarını da zorlamaları mümkün olmadığına göre, bu konforlu yurtları inşa eden hükümet anlayışı, altyapı eksikliklerini ivedi bir şekilde tamamlayacaktır" diye konuştu.