Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın çocukluk yıllarından, toprak sahada top koşturduğu dönemleri de kapsayan fotoğraf ları bir albümde toplandı.

Rize Tanıtım Günleri'nde sergi lenen fotoğraf lar arasında Erdoğan'ın çocukluk, ilkokul öğrenciliği ve İETT formasıyla top oynadığı yıllara dair fotoğraf ları Rize Dernekleri Federasyonu'nun Fatih Sultan Kar Kolesiyonu'ndan elde edilen fotoğraf larda Erdoğan'ın siyasi yolculuğu da anlatılıyor.

RİZE 'NİN ÇIKARDIĞI BAŞBAKANLAR

Fotoğraf koleksiyonu içinde öne çıkan bir bölüm ise Rize 'nin çıkardığı Başbakanlar . Osmanlı Devleti döneminde Sadrazam (Başbakan) olan Mehmet Ali Paşa, eski Başbakanlar dan Ahmet Mesut Yılmaz ve 59. 60 ve 61. Hükümetlerinin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portreleri aynı safta yer alıyor.

LAZİSTAN MİLLETVEKİLİNİN İDAM FOTOĞRAFI

Fotoğraflar içinde bir de idam fotoğrafı bulunuyor. Fotoğrafın altında şu bilgiler yer alıyor: "Lazistan Milletvekili olarak 1. TBMM'ye giren Ziya Hurşit Günday, 1925 yılında İzmir'de Mustafa Kemal Atatürk'e yapılmak istenen bir suikastin içinde olduğu gerekçesiyle tutuklanır. İstiklal Mahkemesi'nce idam cezasına çarptırılır. Ziya Hurşit idam a giderken, "Beni o kadar yükseğe asınki asanlar ayağımın altında kalsın." der.