Su ile ilgili Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atan Köşk Belediyesi daha önce evlere bedava özel servis yaptığı içme suyu projesinin ardından şimdi de tarım arazilerine damlama suyu sistemi kurulmasına öncülük ediyor. Belediye’nin bu projesi ile özellikle kurak yıllarda ‘su’dan sebeplerle’ yaşanan kavgalar yaşanmayacak. 
Köşk Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile Köşklü çiftçiler artık AB fonlarından faydalanabilecek. Yaklaşık 2 yıldır devam eden çalışmalarda sonuca ulaşan Köşk Belediyesi düzenlediği toplantı ile Köşklü çiftçileri proje çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Köşk’ü bilimsel tarım merkezi yapmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, 100 dönüm araziye kadar tapu başına arazilerin AB fonlarından yararlanılarak sadece proje bedeli olan bin TL ile damlama sulama sistemi kurulacağını söyledi. 
Projenin tanıtımı dolayısıyla Köşk Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakamı İsmail Soykan, Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, belediye meclisi üyeleri, ilçe tarım müdürlüğü görevlileri, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı. Dünyada her geçen gün azalan doğal kaynakların başında tarımda ve günlük hayatta kullanılan suların geldiğini belirten Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, yılardır üzerinde çalışılan damlama su sistemi ile ilgili güzel çalışmalar yapıldığını ve bu sistemin Köşk’te yaygınlaşmasının kendisini de çok memnun edeceğini söyledi. 
Köşk Belediyesi olarak göreve geldikleri günden bu yana rutin hizmetlerin yanında sosyal projelere ağırlık verdiklerini kaydeden Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bu proje de son aşamasına geldi. Üniversitemiz de bitmek üzere. Hedefimiz Cumhuriyet’imizin 100. yılında Köşk’ü Türkiye ve dünya genelinde ‘Bilimsel Tarımın Merkezi’ yapmak” dedi. 
Tarihten bu yana bir çok savaşın su’dan kaynaklandığının bilindiğini, ancak bilinçli kullanılması halinde sudan sebeplerle kimsenin arasının açılmayacağını belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, “Çiftçimizin feraha kavuşup masrafsız üretim yapabilmesi, masraflarını en aza indirebilmesi için; Tarım Bakanlığı, Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü, Köşk Kaymakamlığı onaylı damlama suyu sistemi projesini saygıdeğer çiftçilerimize kazandırıyoruz. Bu konuda çalışmalarız aralıksız sürüyor. Projemize destek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum” dedi. 
Projenin damlama sulama sisteminin yanında 35 ayrı tarımsal konuda çiftçilere destek verdiğini belirten koordinatör İnci Bingöl, konuyla ilgili sunum yapıp çiftçilerin sorularını cevapladı.