Mevcut Başkan Adnan Polat yönetimi, Arda'nın Atletico Madrid'e satışına onay verirken, Ünal Aysal başta olmak üzere diğer adaylar yıldız futbolcu hakkındaki kararın yeni yönetim tarafından verilmesini istiyor.

Galatasaray'da 14 Mayıs'ta yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulda başkan adaylarının en önemli konu başlıklarından biri de kaptan Arda Turan olacak. Atletico Madrid Kulübü ile her konuda prensip anlaşmasına varan Arda'nın satış kararını, mevcut Başkan Adnan Polat mı yoksa yeni gelecek yönetimin mi vereceği büyük bir tartışma konusu.

Sarı-Kırmızılı takımda 23 yaşında kaptanlığa yükselen Arda Turan, son 3 yıl içinde spor kamuoyunun gündeminden düşmüyor. İyi futbol oynadığında manşetleri süslüyor, kötü performans sergilediğinde en ağır şekilde eleştiriliyor. Özel hayatından tutun da giydiği kıyafetlere kadar her konuda medyanın en önemli malzemesi haline getiriliyor. Sarı-Kırmızılı takımın altyapısından yetişen Arda ise son iki sezonda kötü sonuçların faturasının kendisine kesilmesi üzerine kafasında G.Saray defterini büyük ölçüde kapattı. Bu yüzden yıldız futbolcu, devre arasından itibaren kendisini ısrarla isteyen İspanya'nın Atletico Madrid Kulübü'yle her konuda anlaşarak sezon sonunda İspanya'nın yolunu tutmaya hazırlanıyor. Ancak Adnan Polat'ın 14 Mayıs'ta erken seçim kararı alması üzerine Arda'nın İspanya'ya transferi bu kez başkan adayları tarafından seçim süresi boyunca sık sık gündeme taşınacak.

Polat yönetimi, yıldız futbolcuyu İspanyol kulübüne satmak için görüşmelere önceki gün başladığını resmen duyurmuştu. Kulüpten yapılan resmi açıklamada, "Arda'nın transferi için Atletico Madrid Kulübü'yle görüşmelere başlanılmıştır." ifadesinin ardından başkan adaylığını daha önce deklare eden Cemal Özgörkey ile Mehmet Helvacı, Arda'nın satılmasının yeni gelecek yönetime bırakılmasının doğru olacağı görüşünü ortaya atmışlardı. Camianın adaylığını büyük bir merakla beklediği Ünal Aysal'ın da dün düzenlediği ilk basın toplantısında gündemin birinci konusu Arda Turan'dı. Arda'nın Sarı-Kırmızılı takımın en önemli oyuncusu ve kaptanı olduğunu belirten Aysal, genç futbolcu hakkındaki kararı yeni yönetimin vermesi gerektiğini söyledi. Aysal, "Her kulüp için altyapısından yetişip kaptanlığa kadar yükselen oyuncular değerlidir. Bizim için Arda da böyle bir oyuncudur. Başkan Adnan Polat, Arda gibi önemli bir oyuncu hakkında alacağı kararı yeni seçilecek yönetime bırakmalıdır. Gelecek yeni yönetim de Arda'nın görüşleri doğrultusunda en doğru kararı verir." sözleriyle bu tartışmaya ortak oldu.

Aysal, basın toplantısında başkan olması halinde hedeflerini de anlattı. Avrupa'daki en başarılı Türk takımı olan Galatasaray'da sıradan hedeflerin ortaya konulamayacağını belirten Aysal, "Türkiye sınırları içinde başarı bize yetmez. Avrupa geleneğini bir adım ileri götürmeliyiz. Başarıda süreklilik temel hedefimizdir." dedi. Aysal, futbola dönük bir tecrübesizliği olduğunu itiraf ederek, "Bu konuda fazla bir iddialı olduğumu söyleyemem. Fakat Galatasaray artık bir holdingin ötesinde kuruluştur. Bu tip durumlarda futbolu yönetmek için en iyi profesyonelleri görevlendirmek ve bunları denetlemek gerekiyor." açıklamasını yaptı. Aysal, Abromovich benzetmesinin kendisini rahatsız etmediğini dile getirerek, "Abramovich tabirleri beni rahatsız etmiyor. Çok zengin, varlıklı, başarılı bir insan ama bu ben değilim. Galatasaray'ın 100 milyon dolar ile gelmek gibi bir başkanlığa ihtiyacı yok. Galatasaray'ın kendi değerleriyle 100 milyon doları üretecek gücü vardır zaten." ifadesini kullandı. Aysal, yönetim kurulu listesinin de hazır olduğunu, seçilmesi halinde tüzükte önemli değişiklikler yapacaklarını sözlerine ekledi.

Ünal Aysal'ın listesi şekilleniyor

Galatasaray'da 14 Mayıs günü yapılacak olan başkanlık seçimine aday olduğunu dün resmen açıklayan Ünal Aysal, listesini hazırlamaya başladı. Kulislerde dolaşan habere göre Hayri Kozak listedeki ilk isim oldu. Ali Dürüst ve Celal Gürcan'ı ikna etmeyi başaramayan Aysal, böylece ilk hamlesini yapmış oldu. Kozak'ın yanı sıra listede Refik Arkan, Aka Gündüz Özdemir ve Ali Gürsoy'un da yer alması bekleniyor. Bu arada İtalyan basını Galatasaray'ın, Milan'da forma giyen 35 yaşındaki Hollandalı ünlü futbolcu Clarence Seedorf ile ilgilendiğini iddia etti.

'Atletico'nun Arda için acelesi yok'

Galatasaray, önceki gün Arda Turan'ın Atletico Madrid'e transferi için görüşmelere başlandığını İMKB'ye bildirdi. Ancak İspanyol basınına göre Atletico Madrid, Arda için sezon sonunu bekleyecek. AS Gazetesi, Sarı-Kırmızılı kulübün milli futbolcuyu satmak için aceleci olduğunu, Atletico'nun ise yıldız oyuncunun transferi için G.Saray'ın 14 Mayıs tarihinde yapacağı başkanlık seçiminin sonuçlarını bekleyeceğini yazdı.

ihlassondakika