Paskalya Bayramı’nda şehit olan Sevag’ın ölümüne ilişken detaylar ortaya çıktı. Sevag’ı vuran askerin ranza arkadaşı Ağaoğlu, “Doldur-boşalt yaparken silahım patladı” dedi.
 
Olaya tanık olan erler de olayı şöyle anlattı: “İkisi şakalaşıyordu, Sonra bir el silah sesi geldi. Sevag, ‘Ne yaptın Kıvanç abi, yetiş!’ dedi. Sonra geri geri düştü.” 
 
Sevag’ın annesi, özel izinle oğlunun ölümüne neden olan erle başbaşa kaldı. “Neden?” diye sordu, er “Ne diyeyim ki...” diyebildi. Anne daha fazla dayanamadı ve fenalaştı.
 
Batman’ın Gümüşörgü Jandarma Karakolu’nda vatani görevini yapan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Er Sevag Şahin Balıkçı, Paskalya Bayramı’nın kutlandığı 24 Nisan günü arkadaşının silahından çıkan kurşunla şehit oldu. İlk andan itibaren olayın gerçekten bir kaza mı yoksa pek akıllara getirilmek istenmese de etnik kökeninden kaynaklanan bir cinayet mi olduğu endişesi doğdu. VATAN herkesi üzüntüye boğan olayın ayrıntılarına ulaştı. 
 
Aile Batman’a gitti
 
Anne Ani Balıkçı, Sevag’ı kazayla vurduğu öne sürülen arkadaşı ile ilgili, “O çocuğun gözlerinin içine bakacağım. Ben anneyim anlarım” demişti. Askeri yetkililer aileye ilk gün verdikleri sözü tuttu ve içleri rahat etsin diye aileyi karakola götürdü. Aile avukatları Cem İsmail Halavut ile birlikte Pazar günü olayın gerçekleştiği karakola gitti. Balıkçı Ailesine olayın gerçekleştiği olay yerini de gezdiren askeri yetkililer detaylı bilgi verdi. Sevag o gün selden zarar gören telleri onarmak için 7 arkadaşı ile birlikte bölgeye gitmiş ve ranza arkadaşı Kıvanç Ağaoğlu’nun silahından çıkan kurşunla vurulmuştu.  
 
Ne diyeyim ki?
 
Daha sonra Balıkçı Ailesi, er Kıvanç Ağaoğlu’nun bulunduğu Jandarma Kuvvet Komutanlığı’na gitti. Anne tıpkı İstanbul’da söylediği gibi Ağaoğlu ile bir odada yüz yüze görüştü. Odada sadece ikisi vardı. Anne Balıkçı, “Neden?” diye sordu, Ağaoğlu ise, “Ne diyeyim ki?” diyebildi. Bu konuşmanın ardından oluşan büyük sessizlikten sonra gözyaşlarına boğulan Ani Balıkçı, fenalaşarak odadan çıkmak zorunda kaldı. 
 
‘Şaka yaptı sandım’
 
Anne ile görüşmesinin ardından daha sivil mahkeme tarafından serbest bırakılmasına rağmen askeri mahkeme tarafından tutuklanan Ağaoğlu ifadesinde şunları söyledi: “13 aydır askerim. Sevag’la aynı tertibiz. O gün tel çekmek için 8 arkadaş birlikte gittik. Birbirimize espri yapıyorduk. Bulunduğumuz karakol güvenlik açısından sıkıntılıydı. Telsize Kürtçe konuşmalar düşmüştü ve komutanlarımız bizi uyarmıştı. O nedenle ben de kendi güvenliğim ve arkadaşlarımın güvenliği için silahımı dolduruşa aldım. Silahımın namlusu yukarı doğruydu. Dolduruşa alıp indirdiğim sırada silah patladı. Ben Sevag’a isabet ettiğini anlamadım. Kendisi yanını tutuyordu, şaka yaptığını sandım. aramızda 2 metre mesafe vardı. Sonra şaka olmadığını anladım. Silahı kasten doğrultmadım. Sevag’a hem acemi birliğinde hem de sonrasında beraberdik. 13 aydır biradaydık. Aramızda hiçbir husumet yoktu. Biz koğuşta altlı üstlü ranzalarda uyuyorduk. Olay olmadan birkaç saniye öncesine kadar birbirimize gülüp espri yapıyorduk. Askerden sonrası gideceğimiz tatilleri planlıyorduk. Olayda hiçbir kastım yok. Çok üzgünüm.”
 
GÖRGÜ TANIĞI ERLER ANLATIYOR
 
Sevag kendi isteğiyle gitmiş
 
Ömer Korkmaz isimli asker olay günü Kıvanç’ın silahını garnizonda doldur boşalt yaptığını belirterek, “Sevag’ın normalde tel örgü çekmeye gitmesi gerekmiyordu. Sıkılıdğı için gitmek istedi. Tel örgü çektiğimiz sırada o dış taraftaydı. Bir el silah sesi duydum. Kafamı kaldığrdığımda Kıvanç’ın elindeki tüfeği Sevag’a tutmuş vaziyette ve donmuş şekilde durduğunu gördüm. Ne olduğunu anlamamıştı” dedi. 
 
‘Ne yaptın ağabey yetiş’
 
Olayın görgü şahitlerinden er Fazlı Keskin ise olayı şöyle anlattı: “Kıvanç elinde silahla oturuyordu. Tam karşısında ise Sevag vardı. İkisi şakalaşıyordu. Sonra 1 el silah sesi geldi. Sevag ‘Ne yaptın Kıvanç abi yetiş’ dedi. Sonra geri geri düştü.” Bir başka görgü tanığı Halil ekşi de, “Biz çalışırken Kıvanç tüfeği tam dolduruşa aldı. Sonra muhtemelen tüfeği şaka amaçlı olarak karşısında duran Sevag’a doğrulttu. Hepimiz gülüşüyorduk. Tüfek bir anda ateş aldı. Baktığımda Sevag’ın merminin sağ yanından girip soldan çıktığını gördüm. Kıvanç olanlara inanamadı. ‘Bişeyin var mı’ diye sordu” dedi.
 
Facebook’taki not
 
Sevag’ın ölümü ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Kıvanç Ağaoğlu’nun sosyal paylaşım sitesi facebook’taki hesabında paylaştığı milliyetçi yayınlar dikkat çekti. Ağaoğlu’nun hesabında Muhsin Yazıcıoğlu ve Mustafa Yıldızdoğan gibi birçok kişiye ait yayınlar paylaştığı öğrenildi.
 
 
Vatan