Eskişehir'de CHP il binasında basın toplantısı yapan Süheyl Batum, AK Parti'nin Eskişehir'den milletvekili çıkaramayacağı tek şehir olacağını belirterek, ''Eskişehir'i AK Parti'nin milletvekili çıkaramadığı bir il yapacağız. Bugün burada seçim çalışmalarına başladığımız sırada bir şeyin sözünü vermek istiyorum: Kesinlikle göreceksiniz, üstten gelerek bir daha şehre uğramayan bir milletvekili olmayacağım. Sizin sıkıntılarınızı hem genel merkeze, hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne aktaran, duyuran bir milletvekili olacağım" dedi.

AK Parti'nin bir yalanlar dünyası kurduğunu ileri süren Batum, "Bizim büyüklerimizin göz nuru ile el emeği ile kan ile kurduğu ne kadar kurum varsa hepsini ortadan kaldırmaya çalıştılar. Yargı dediler mahvettiler, ordu dediler ortadan kaldırmaya çalıştılar. KPSS, YGS'yi kendi emellerine alet ettiler. Emniyete cemaatin polislerini almak için ellerinden geleni yaptılar. Ortaya çıktı, sınav iptal edildi. Ama ortada suçlu yok. Dün cumhuriyet tarihinde olmayan bir şeyi gördüm. Ordu'da belgeleriyle, kasetiyle ilk defa bir belediye başkanı, milletvekili ile bir iş adamı oturup herkesin gözü önünde paraları paylaşıyor. Sonra da biz bunu basın toplantısıyla açıkladık diyorlar. Basın dahil tüm kurumları ortadan kaldırmaya çalıştılar. Hayatında dokuz yıldır başbakana tek soru sormayan gazeteci elinde kalem, bize soru sormaya çalışıyor. O gazeteci kimden emir alıyor? Biz el ele vererek AK Parti'yi layık olduğu yere göndereceğiz. Son günlerde görüyorum, adayları neden oraya koydular, neden buraya koydular? Bunlar boş konuşmalar arkadaşlar. Bunlar din ve ırk gözeterek halkı düşmanlığa sevk etmekten mahkum olur. Dinliler ve dinsizler diyerek ikiye bölerek kesin hüküm giydi. Şimdi o kişi Başbakan oldu. Siz hiç daha önce duydunuz mu AK Parti'nin milletvekillerinin tartışıldığını? Nedense bizim adaylarımızla ilgili yorumlar yapılıyor. Bu yorumları yapanlar aynı kişiler, sizler buna inanmayın" diye konuştu.

Batum, Madımak olaylarından bahsederek şunları söyledi:

''Orada otuz üç aydını diri diri yaktılar. Yakanları savunan avukatların hepsi AK Parti'de. Tesadüf diyeceğim, ama hepsi nasıl bir yerde birleşir? AK Parti'nin Eskişehir'den milletvekili çıkarmasına izin vermeyeceğiz. Her eve gideceğiz. AK Parti buradan bir milletvekili çıkartırsa biz bir eve az girmişsiz diyeceğiz. İki milletvekili çıkarırsa, demek ki biz işimizi yarım yapmışız diyeceğiz. Bu bakımdan Eskişehir'i AK Parti'nin milletvekili çıkaramayacağı tek şehir yapmak istiyoruz''