Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Divan Kurulu üyelerine seçim ve kulübün son durumu hakkında bilgi verdi... Toplantıya Adnan Polat'ın kırgın, kızgın, duygulu anları ve kürsüden inerken sakladığı gözyaşları damgasını vurdu...

Lütfi Kırdar Konre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Polat, yönetim kurulu üyelerinin seçime girmesi için bir engel olmadığını belirtti.

"Tüm Divan Kurulu toplantılarına katıldım. Tahminen 5 senede 55 toplantı yaptık, yalnızca ikisine katılmadı. Divan Kurulu'ndan benim anladığım akli selim kişilerin buraya gelip, yönetime tavsiyelerde bulunmasıdır. Ancak Divan Kurulu'nda danışmadan daha çok hep karşımızda bir eleştiri ve muhalefet grubu gördük. Genel Kurul'daki Divan Kurulu raporumuzda da bizi eleştirenlerin raporu yer alıyor. Şahsen benim Divan Kurulu'ndan beklentim bunlar değildir.

Başkan olarak beni seçen tüm Galatasaraylılara gösterdiklere teveccühten dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Yaptığımız işlerin takdirini zamana bırakmak istiyoru. Galatasaray Spor Kulübü ve şirketlerinin kimsenin cebinden idare edilmeye ihtiyacı yoktur. Galatasaray kendi kendine idare edilir ve yoluna devam eder. İki üç seneye kadar Galatasaray'ın tüm büyük problemleri ortadan kalkacaktır.

Galatasaray demokrasisinin önünün kesilmemesi gerekir. Bir kişinin cebinden para çıkartarak kulübü idare altına alınmamasına asla izin verilmemeli. Üstüne basa basa söylüyorm Galatasaray kendi imkanlarıyla çok rahat idare edilir, en zor durumlardan geçti artık daha rahat günler var.

Beş yıl önce kulübe yönetici bulmakta sıkıntı çekiyorduk. Şu anda Galatasaray Başkanlığı'nın yeniden cazip hale geldiğini görüyoruz. Demek ki Galatasaraylılar Galatasaray'dan korkmadan ilgilenecek duruma gelmişler, bu memnuniyet verici bir şey. Bizim planladığımız ve başlattığımız projelerin dışında yeni bir şeyin olacağını düşünmüyorum. Genel Kurul benim için çok üzücü bir gündü. Herkes oyunu istediği gibi kullanabilir ama orada bunun şekli ve yapılanlar bizi çok üzdü. Bunu organize eden, uygulayan ve buna müsade edenleri asla affetmeyeceğim. Hem bizleri hem de Galatasarayımızı yakışmayacak şekile lekelediler.

Beş yıldır Galatasaray'ı içinde bulunduğu kaotik ortamdan kurtarmak için çok büyük uğraş verdik. Bundan sonra kulübün daha hızlı yol alacağına inanıyorum. Bize öğretilen Galatasaraylılıkla, kongrede 500-600 kişinin yaptıklarını içime sindiremiyorum. Bunları yapanlardan benim ruhum hep davacı olacaktır. Galatasaray'a böyle bir leke düşürmemeliydiler.

Umarım seçimler Galatasaray için hayırlı uğurlu olur. Umarım kongrede yaşananlar orada kalır ve bir daha gündeme gelmez. Onunla ilgili her kulüp üyelerine bir dvd göndereceğim, bunun bir daha tekrar etmemesi gerekiyor. Bana gösterdiğiniz sabır için hepinize çok teşekkür ediyorum. "