AİB ve Antalya Kesme Çiçek İhracatçı Birliği (AKÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Bağdatlıoğlu yaptığı açıklamada, küresel krizin etkisiyle Türkiye genel ihracatının yüzde 35 düştüğü bir dönemde, özellikle kesme çiçek ve yaş meyve sebze sektöründeki artışın tarım sektörünün gelecek için çok önem arz ettiğini gösterdiğini söyledi.

Kesme çiçek ihracatının yılın 10 aylık döneminde geçen yıla göre yüzde 10 arttığına dikkati çeken Bağdatlıoğlu, “Yılbaşından bugüne kadar 35 milyon dolarlık kesme çiçek ihracatı gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar 50 milyon dolarlık çiçek ihracatı hedefliyoruz. İkili ticari ilişkiler kurarak, uluslararası fuarlar ile seminerlere katılarak Türk çiçek sektörünün yeni pazarlara açılmasını hedefliyoruz” dedi.

ÇİÇEKÇİLER UKRAYNA'YA ÇIKARTMA YAPACAK

Bağdatlıoğlu, 2-5 Kasım tarihlerinde Ukrayna'nın Kiev şehrinde, Dış Ticaret Müsteşarlığı Koordinatörlüğünde ve AİB Genel Sekreterliği organizasyonunda “Kesme Çiçek Sektörel Ticaret Heyeti Programı” düzenlendiğini belirtti.

Program kapsamında, Türkiye'nin kesme çiçek ve süs bitkileri sektörü ile sektördeki yatırım olanaklarının tanıtılacağını belirten Bağdatlıoğlu, şunları kaydetti:
“Ukrayna, süs bitkileri ve dış mekan bitkileri alımında dünyanın üçüncü büyük ülkesi. Yılda 700 milyon dolarlık çiçek alımı yapan Ukrayna'ya 10 milyon dolarlık çiçek ihracatı gerçekleştiriyoruz. Çiçek sektöründe dünyada meydana gelen son gelişmeler, pazarın taleplerini belirlemek ve Ukrayna'nın isteklerini yerinde görmek üzere bu ülkeye yöneleceğiz. Üretimimizi buna göre yönledireceğiz.”/hürriyet