Kahramanmaraş'ta bir tüketicinin başvurusunu değerlendiren Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti, bankanın müşterisinden tahsil ettiği 25 kuruşluk hesap ekstresi gönderim ücretinin iadesine karar verdi. 
 
Kahramanmaraş'ta yaşayan Cihangir Tunahan Pehlivan, müşterisi olduğu bir bankanın, Nisan 2011'den itibaren ekstre gönderim adı altında kendisinden 25 kuruş tahsil ettiğini belirterek, Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'ne başvurdu. 
 
Pehlivan'ın müracaatını değerlendiren heyet, ilk olarak bankadan savunma talep etti. Banka, yaptığı savunmada alınan ücret ve komisyonun sözleşmede yer aldığını ifade ederek, kesintinin yasal olduğunu ileri sürdü. Konuyu inceleyen heyet, tüketici ile banka arasında imzalanan bir sözleşmenin bulunduğunu, ancak adı geçen maddede ekstre ücretinin ne olduğu, kaç lira alınacağının açık olarak yer almadığını belirledi. İncelemenin ardından Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti, bankanın tüketiciden aldığı kredi kartı ekstre gönderim ücreti olan 25 kuruşun iadesine karar verdi. 
 
Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanı Nesih Tanrıverdi, yaptığı açıklamada, haksızlığın miktarının olmayacağını belirtti. 
 
Tüketiciyi hakkını aradığı için kutlayan Tanrıverdi, 'Burada ilk olarak tüketicimizi kutlamak istiyorum. Çünkü haksızlığa uğradığını düşünmüş ve bundan dolayı mağduriyetinin giderilmesini isteyerek bize başvurmuş. 
 
Dolayısıyla, miktar ne olursa olsun tüketici haksızlığa isyan ediyor. Bu tür davaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bazen '25 kuruşluk dava mı olur?' diye soranlar oluyor. Ama ortada bir haksızlık söz konusu olunca bunun ne kadar olduğunun hiçbir önemi olmaz’ dedi. 
 
Pehlivan, aldıkları kararın örnek bir karar olduğunu, ilk kez bankaların gönderdiği hesap ekstre ücretiyle ilgili bir karar alındığını kaydetti.(aa)