Galatasaray"ın UEFA Kupası 4. turunda karşılaşacağı Alman rakibi Hamburg"un futbolcuları soğuktan güç alıyorlar.


Yaklaşık 2 metre yükseliğinde silindir şeklinde sıvı azotla eksi 160 dereceye kadar soğutulan kabinde sadece birkaç dakika kalan Hamburglu futbolcuların kas gücünde yüzde 20"ye varan artış sağlanıyor. Hamburg"un fizyoterapisti tarafından tavsiye edilen kabinde yapılan ilk denemelerde tatmin edici sonuç alınması üzerine, teknik direktör Martin Jol her antrenmanın sonunda tüm futbolcuları eksi 160 derecelik soğukluğun içine gönderiyor.

Kucukovic bol bol not tuttu

Aşırı soğuk derinin hemen altındaki kan damarlarının kapanmasını sağlıyor. Kan ve oksijen doğrudan kaslara gidiyor. Özellikle maç öncesi düzenli uygulandığı taktirde kramplara neden olan laktik asit yoğunlaşması önleniyor. Sporcunun kas gücü yüzde 10 ile 20 arası artıyor. Aynı zamanda tekmeler sonucu vücutta oluşan yaralar ve ağrılar daha hızlı bir şekilde iyileşiyor. Uzmanlar, kabindeki aşırı soğuğun sporcu tarafından fazla hissedilmediğini söylüyorlar. Hamburg"un antrenman tesislerinde kullanılan kabinin fiyatının 400 bin Euro olduğu belirtiliyor.

Öte yandan dünkü maçı Hamburg"un istatistikçisi Nuni Kucukovic, tribünden izleyip bol bol not tuttu.

Almanya"daki maç 1-1 biter

HAMBURG"da yaşayan Türk spor muhabiri ve eski futbolcu İlhan Biricik (70), G.Saray"ın Hamburg"u eleyecek güçte olduğunu savundu. Türkiye"de G.Birliği, PTT, Konya Şekerspor ve Rize Güneşsspor"da forma giydikten sonra 1964"te Almanya"ya gelen ve burada Hamburg Türkgücü"nü kuran Taçsız Kral Metin Oktay"ın yakın arkadaşı İlhan Biricik, "1967"den beri takip ettiğim Hamburg bu haliyle G.Saray"ı yenemez. Buradaki ilk maç 1-1 biter. Turu da G.Saray geçer" dedi.

Hürriyet