Ameliyatan sonra 4 ay süren tedavi sonucu 16 yıl aradan sonra artık katı gıdılar yiyebileceğini belirten Avcı, ''Tedavi sürecinin tamamlanması ardından ilk olarak tadını çok merak ettiğim için çilek yedim. Tadını çok beğendim. Şimdi yeniden doğmuş gibiyim'' dedi.

Şu an lise son sınıf öğrencisi olan Meryem Avcı, 2 yaşında oynadığı sırada yüksekten düşünce çene kemeğinde ciddi kırıklar oluştu. Tedavi altına alınan Avcı, eklemlerinin yanlış kaynaması sonucu ağzını açıp kapama yeteğini kaybetti. Ağızını açamadığı için konuşmakta da güçlük çeken Avcı, şunları anlattı:

''2 yaşımdan beri hemen her gıdayı sıvı halde alarak beslenmek zorunda kaldım. Katı gıdaları nadiren çok küçük püreler haline getirerek ve ağızdan iterek beslendim. Bunları güçlükle de olsa çiğnemeden yutmak zorunda kalıyordum. Çiğneyemediğim için hiçbir katı gıdanın tadını alamadım. İnsanlar nasıl beslendiğimi görünce bana şaşkın bakıyorlardı. Bu durum psikolojimi bozdu ve yıllarca okul da dahil başkalarının yanında yemek yiyemedim. Bu durum büyüdükçe bana utanç vermeye başlamıştı. Daha önce 5 kez ameliyat oldum. Ancak, hiç birinde başarı sağlanamadı. Bir yakınımın tavsiyesi ile Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geldik. Buraya gelirken hiçbir umudum yoktu."

''İLK ÇİLEK YEDİM''

Hastanede 4 ay önce yapılan ameliyat ve devamındaki tedavi sürecinin başarıyla sonuçlandığını ve artık istediği tüm katı gıdaları yiyebildiğini anlatan Meryem Avcı, ''Doktorlarım bana etin tadını özleyip özlemediğimi sordu. Daha önce hiç et yemediğimi söyleyince onlar da etkilendi. Tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından ilk olarak tadını çok merak ettiğim için çilek yedim. Tadını çok beğendim. Şimdi yeniden doğmuş gibiyim. Her şeyi yiyebiliyor ve tadını alabiliyorum. Konuşmamdaki bozukluk da tamamen tedavi edildi. Bu benim için inanılmaz bir mutluluk.''

Yaklaşık 3.5 saat süren ameliyatı yapan Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Tosun, hastanın konuşmasında ve yemek yemesinde hiçbir sorun olmadığını belirten Prof.Dr. Tosun, şöyle devam etti:

"Ameliyatta, kaynayan eklem kemiklerinin serbestleştirilerek yeniden fonksiyon kazanmasını sağladık ve ameliyat sonrası yoğun bir de fizik tedavi uyguladık. Artık hastamızın gerek konuşmasında gerekse yemek yemesinde hiçbir sıkıntı yok. Tamamen sağlığına kavuştuğunu söyleyebilirim. Meryem’in artık rahatlıkla yemek yemesi ve konuşması bizim için de büyük bir mutluluk kaynağı oldu.''
F5haber