Önde gelen güvenlik yazılımı şirketlerinden Kaspersky Lab Sevgililer Günü"nün yaklaşmasıyla birlikte çoğalan spam e-postalara karşı kullanıcıları uyardı.

14 Şubat Sevgiler Günü"nün yaklaşmasıyla birlikte artan online hediye alma telaşını fırsat bilen spamciler hakkında daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Kaspersky Lab uzmanları bu durumu fırsat bilen kötü amaçlı spamcilerin kullanıcılara adeta spam e-posta yağdırdığını belirtti.

Bu özel gün öncesinde artış gösteren spam e-postalar aynı zamanda e-posta alıcılarının hediye ile dikkatlerini çekmek için de kullanılıyor. Bu da birçok bilinçsiz kullanıcının tuzağa düşmesine neden oluyor. Kaspersky Lab"ten yapılan açıklamaya göre 14 Şubat Sevgililer Günü ile beraber spam olarak reklamı yapılan ürünlerin çoğu sahte tasarım saatler ve cinsel uyarıcı ilaçlar.

Bu bağlamda Kaspersky Lab, şu ana kadar zararsız gibi duran Sevgililer Günü spamlerine karşı internet kullanıcılarının Şubat ayının ilk günlerinde daha dikkatli olmalarını önerdi. Uzmanlar kullanıcıları 14 Şubat öncesinde çoğunlukla kötü niyetli linkler içeren sanal tebrik kartları konusunda daha temkinli olmaları gerektiği konusunda uyarıyor ve güvenilir bir kaynaktan geldiğine emin olmadıkları linklere tıklamamaları gerektiğini vurguladı.