PALANDÖKEN'in karlı doruklarında, sıfırın altında 10 derece soğuğa rağmen bikini ve şortlarını giyerek yakıcı güneş altında kara uzanan Türk ve Rus turistler, kışın bronzlaşmanın tadını çıkardı.
Deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikte Palan Otel'in ormanlık alan içindeki kayak pistinde yere uzanarak güneşin tadını çıkaranlardan Rus 24 yaşındaki Elana Artemenko, Türk tatilciler her ikisi de 21 yaşındaik Zeynep Özden ve İlhan Körpe daha sonra kartopu oynadı. Ülkesinde psikolog olarak çalışan Elana Artemenko"nun karda yaptığı akrobasi hareketleriyle görenleri şaşırttı.
Ruslar gibi bikini ve şortlarını giyerek kendilerini güneşin yakıcı sıcağına bırakan Zeynep Özden ile İlhan Körpe de bu işi çok sevdiklerini söyledi. Kolunda Mustafa Kemal Atatürk yazılı dövmesi ile dikkat çeken Zeynep Özden “Rusların karda güneşlendiğini görünce biz de soyunduk ve üşümediğimizi gördük. Kendimizi bir anda sahilde sandık. Kısa bir sürede bronzlaşmaya başladık. Bazıları gibi para verip solaryuma girmiyoruz. Tatilimiz bitene kadar çikolata gibi olacağız” dedi. Rus Elana Artemenko ise şunları söyledi:
“Türkiye tatil cenneti. Palandöken"in pistleri ve doğal güzelliği bizleri büyüledi. Gün boyu kayak yapmanın yanı sıra soğuğa alışkın olduğumuz için zaman zaman da güneşleniyoruz. Palandöken"in soğuğu dokunmaz. Çocukluğumuzda buz gibi sularda yıkanırdık.”


MİLLİYET