Muğla'nın Dalyan beldesinde çarpışan 2 balıkçı teknesinin yardımına giden sürat teknesinin alabora olması sonucu şehit olan Dalyan jandarma karakol komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Remzi Avcı için Ortaca'da cenaze töreni düzenlenecek.

Dalyan'da meydana gelen olayda sürat teknesinin alabora olması sonucu şehit olan Dalyan Beldesi Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Remzi Avcı'nın ölümü beldede üzüntüye neden oldu.

Olayın duyulmasının ardından Muğla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Mimiroğlu ve Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Ortaca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şahin Bodur ve çok sayıda vatandaş Dalyan Jandarma Karakolu'na geldi. Vatandaşlar karakol personeli ve Muğla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Mimiroğlu'na başsağlığı dileğinde bulundular.

TEKNEDE 5 KİŞİ VARMIŞ

Alınan bilgiye göre, olay esnasında sürat teknesinde tekne sahibi Oktay Yılmaz, tekneyi kullanan Akay Atay, olayda yaşamını yitiren Avcı ve kimlikleri açıklanmayan 2 askerin bulunduğu öğrenildi.

Yaşanan kaza sonrasında Yılmaz ve Atay'ın denize düşen 2 asker ve Remzi Avcı'yı kurtarmak için yoğun çaba harcadığı öğrenildi.

Olaydan sonra yardıma gelen balıkçı tekneleri tarafından kurtarılan 2'si asker 4 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Dalyan kanalında balıkçılık yapan bir grup balıkçı ise olayda yaşanan Avcı'nın bölgede yaşanan bir kaçak avcılık olayına müdahale için bölgeye gittiğini iddia ettiler.

Olayla ilgili olarak Ortaca Cumhuriyet Savcısı 2'si asker 4 kişinin ifadesine başvurdu ve olayın yaşandığı yerde incelemede bulundu. Olayda yaşamını yitiren Kıdemli Başçavuş Remzi Avcı için Ortaca'da askeri tören düzenlenecek. Tören için Avcı'nın İzmir Adli Tıp Kurumu'na otopsi amacıyla gönderilen cesedi bekleniyor.

Olayda yaşamını yitiren Avcı'nın 5,5 yaşında bir çocuğu olduğu bildirildi.

OLAY

Muğla'nın Dalyan beldesinde çarpışan 2 balıkçı teknesinin yardımına giden sürat teknesi alabora olmuş ve Dalyan Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Remzi Avcı yaşamını yitirmiş, 2 asker ve 2 balıkçı ise yardıma gelen balıkçı tekneleri tarafından güçlükle kurtarılmıştı.

AA