Yaklaşık 20 bin kişinin izlediği konsere başta Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay olmak üzere, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Konserine 'merhaba' şarkısını seslendirerek başlayan Livaneli, konserde 'merhaba', 'güneş topla benim için', memleket kokulu yarim', atlının türküsü, ah benim sevdalı başım', 'kardeşim duymaz', 'kan çicekleri', 'karlı kayın ormanı', 'leylimley', 'özgürlük' gibi eski şarkılarından oluşan toplam 16 eserini seslendirdi.
 
Yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalan ünlü sanatçı kurtuluş gününde Salihlililere unutulmayacak bir gece yaşattı. Gecede konuşma yapan Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, "Birliğimizi, kardeşliğimizi bozmayı, ulusal bütünlüğümüzü parçalamayı, ülkemizi bölmeyi hedefleyen saldırıların Doğu'dan, Güneydoğu'dan yurdun dört bir yanına taşınan gencecik evlatlarımızın şehit asker ve polis cenazelerinin çok daha farklı anlam kattığı, çok daha önemli kıldığı bu kurtuluş günümüzde herkese bir kez daha hatırlatmak isteriz ki Türkiye Cumhuriyeti hudutları, sınırları, deniz ötesi ülkelerinin karargahlarında belirlenmiş, başka devletlerin icazetlerinde kurulmuş bir piyon devlet, bir sömürge, bir müstemleke değildir" dedi.
 
Gecenin sonunda Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay tarafından ünlü sanatçı Zülfü Livaneli'ye plaket ve çiçek verdi. Gecede ayrıca hava fişek gösterisi de ilgiyle izlendi.