Karşıyaka Zübeyde Hanım Anıt Mezarında resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen çelenk ve anma törenine, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Kaymakam Mehmet Emin Avcı, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Ahmet Durhan Mertcan, Vali Cahit Kıraç'ın eşi Berrin Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kurumlar adına anıt mezara çelenk bırakılan törende, İzmir Valiliğinin çelengini Vali Cahit Kıraç'ın eşi Berrin Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çelenginin de Başkan Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegöl Kocaoğlu bıraktı.

Törende çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı okundu.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'ni bağımsızlığa kavuşturan, demokratik, çağdaş değerlerle ulusu birarada tutan ve bağımsız bir ulus yaratan Büyük Önder Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın önünde saygıyla eğildiklerini belirtti.

Cumhuriyet Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerindeki düzenlemeleri eleştiren Susam, “Herkesi, cumhuriyet değerleri ile kavga etmeye değil, sahip çıkmaya davet ediyorum. Atatürk bizim için çok önemlidir. Bu değerlere sahip çıkmak bizim için vazgeçilmezdir. Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır” dedi.
Türkegül Kocaoğlu da bütün annelerin kutsal olduğunu, ancak Türk Ulusunun Atası'nın annesi olması dolayısıyla Zübeyde Hanım'ın daha kutsal bir anlam taşıdığını vurguladı. Zübeyde Hanım'ın yaşamının son günlerini İzmir'de geçirdiğini ve kabrinin İzmir'de bulunmasının, kent halkına gurur verdiğini dile getiren Kocaoğlu, “Rahat uyu sevgili annemiz. Sevgili oğlun Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği devrimleri sonsuza kadar koruyacağız. Bu konuda azmimiz daha da artmaktadır. Sana bu konuda söz veriyoruz” diye konuştu.

Törende Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu öğrencisi Zülal Sukat da Zübeyde Hanım'ı anlatan dizelerin yer aldığı şiiri okudu.
Anma törenin ardından vatandaşlar Zübeyde Hanım'ın kabri başında dualar okudu.