Sabah saatlerinde Batman'a gelen Bakan Şimşek, uçaktan iner inmez Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 24 Mayıs'ta yapacağı miting için yer belirleme çalışmalarına katıldı. Bakan Şimşek, Batman Valisi Ahmet Turhan ve AK Parti'li yöneticilerle belirlenen Cumhuriyet Meydanı ve Batman Emniyet Müdürlüğü önünde yapılması düşünülen miting alanlarında inceleme yaptı. Bakan şimşek, daha sonra yeni Kültür Turizm İl Müdürlüğü'nde Sason Milli Eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Veli Bilinçlendirme Eğitimi'ne
katıldı.
 
Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, eğitimin önemine dikkat çekerek, ileriki zamanlarda zorunlu eğitimi 8 yıldan 13 yıla çıkaracaklarını söyledi. Şimşek, "Çocuklarımızın, Ankara'da veya Londra'da herhangi bir merkezde var olan eğitime ilişkin materyallere, yani malzemelere, bilgiye rahat bir şekilde ulaşması lazım. Ama şimdi biz bir adım daha ileri gidiyoruz. Karatahta yerine, beyaz elektronik tahtalar kullanacağız. Bu elektronik tahtalarla bilgisayar iletişimi halinde olacak. Yani bizim öğrencimizin kendi sırasında önünde bilgisayar olacak. O tahtada işlenen bütün konular olduğu gibi, o sıradaki bilgisayara da aktarılabilecek. Yani bir USB diskle tüm konuları yükleyebilecek. Dünyadaki en modern, en iyi teknolojileri bizim okullarda da kullanabileceğiz" diye konuştu.
 
"Çocuklarımız okusun. Biz inşallah önümüzdeki dönemlerde zorunlu eğitimi 8 yıldan 13 yıla çıkaracağız" diye devam eden Şimşek, "Anaokuluyla beraber bir insanımızın en az 13 okuması lazım. Batının en gelişmiş ülkeleri Avrupa ve dünyanın en gelişmiş ülkelerinde zorunla eğitim 11-12 yıl civarındadır. Biz mutlaka 13 yıla çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için gerekli imkanları seferber edeceğiz" dedi.
 
Konuşma sonrasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Veli Bilinçlendirme Eğitimi'ne katılan Sasonlu velilere sertifika verdi.
 
"BATMAN GİBİ YÖRELERİMİZE POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ"
 
Batman Sanayi ve Ticaret Odası'na (BATSO) geçen Mehmet Şimşek, burada Batmanlı işadamlarına hitaben bir konuşma yaptı. Şimşek, "Batman gibi yörelerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Çünkü buralarda imkanlar sınırlı. Buralarda yatırımcıya biraz daha fazla destek olmak lazım. Onu da hallettik. Şimdi 2009 yılının başında bir adım daha attık. Eskiden Batman da dahil olmak üzere 54 tane il veya bölgeye teşvik veriyorduk. O teşvikler üç aşağı beş yukarı aynıydı. Şimdi o teşvikleri değiştirdik. Şimdi her şeyi her yerde teşvik etmiyoruz. Yani sektörel teşvike geçtik. Mesela siz İstanbul'a veya Adana'ya veya Ankara'da veya Gaziantep'te çıkıp bir tekstil fabrikası kursanız teşvik yok. Bu kadar basit.
 
Çıkıp bir plastik fabrikası kursanız, teşvik yok. Bu 3 bölgede de yoktur. Alanları biz belirliyoruz. Güneydoğu Anadolu'ya kaydırmak için yeni bir teşvik sistemi getirdik. Yani bu teşvik sisteminde hangi yerde nasıl teşvik edilecek. Bunu belirledik. İkincisi bölgeler arası farklılaştırma yaptık. Diyelim ki siz akıllı tekstil alanında Gaziantep'te yatırım yapsanız kurumlar vergisi yüzde 4'e kadar iniyor. Ama sıradan bire tekstile buradan bile yatırım yapsanız ki sıradan tekstile biz Gaziantep'te teşvik vermiyoruz, burada yapsanız kurumlar vergisi yüzde 2'ye düşüyor" dedi.