SAMSUN'da çalıştığı lokantada bir arkadaşıyla cinsel ilişkiye giren kadınla "Hayır" demesine rağmen zorla birlikte olmaya kalkıştığı iddiasıyla 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan 51 yaşındaki Kenan Y., Yeni TCK'ya göre yeniden yargılandı.

Kadının şikayetinden vazgeçtiği duruşmada, Yeni TCK'nın sanığın lehine olan hükümleri gözönünde bulunduran mahkeme cezada indirim yaptı. Kenan Y.'nin 1 yıl 5 ay 5 güne indirilen hapis cezası tecil edildi.6 yıl önce Kenan Y.'nin çalıştığı lokantaya gece yarısı giden ve fuhuşla geçimini sağladığı ileri sürülen 35 yaşındaki P.Ç., 20 YTL karşılığında Kenan Y.'nin arkadaşıyla hamurhanede kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdi. Ardından Kenan Y. de, genç kadınla cinsel ilişkiye girmek istedi. "Hayır" yanıtı alan Kenan Y., kapıyı kilitleyerek P.Ç.'yi işyerinin arkasında bulunan hamurhaneye sürükleyerek götürüp tecavüz etmeye kalkıştı. Bunun üzerine çıkan tartışmada Kenan Y.'nin elinden kurtulan genç kadın camları kırarak dışarı kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine de yakalandı. P.Ç.'nin kendisiyle zorla ilişkiye girmek istediğini belirterek şikayetçi olduğu Kenan Y. hakkında Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.Kenan Y., yargılama sonunda ırza geçmeye eksik teşebbüs suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay'ın 2 yıl önce kararı onamasına rağmen, yeni TCK hükümlerinden faydalanmak için dilekçe veren Kenan Y., bugün Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez yargıç karşısına çıktı.


Kenan Y., genç kadını cinsel ilişkiye girmek için zorlamadığını belirterek, "Aramızda yaşanan bu olay nedeniyle kendisiyle uzlaştık. Beraatimi istiyorum" dedi.Daha önceki duruşmalara katılan ve sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyen P.Ç. ise sanıkla uzlaştıklarını belirterek, başından geçenleri şöyle anlatmıştı:"Beni telefonla arayarak çağırdı. Pideciye gittiğimde yanında bir arkadaşı vardı. Onunla 20 YTL karşılağında kendi rızamla cinsel ilişkiye girdim. Sonra o gitti. Biz sanık ile birlikte içki içmeye devam ettik. Kendisi işyerinin kapısını kilitleyerek anahtarı aldı. Daha sonra benimle cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. Ancak kabul etmedim. Zorla beni hamurhaneye götürerek birlikte olmak istedi. Karşı koydum. Yaklaşık 15 dakika boğuştuk. Bu sırada camları kırdım. Ve kaçtım. Dışarıya çıkınca polisle karşılaştım. Kendisi ile uzlaştık ve şikayetçi değilim."Mahkeme sanığın önceki cezasından 6 ay 5 gün indirim yaparak, yeni TCK'ya göre Kenan Y.'ye 1 yıl 5 ay 5 gün hapis cezası verdi. Ardından da sanığın cezasını sabıkasının bulunmadığını da gözönünde bulundurarak tecil etti.
DHA